Janjušević: Niko sa toliko žara ne govori o gašenju preduzeća u Crnoj Gori kao što to rade lideri PzP

“Slobodno mogu ponoviti dio rečenice iz poslednjeg teksta PZP-a i reći da “neznanje i površnost, bezobrazluk i politikanstvo, igra sa sudbinama građana Pljevalja i cijele Crne Gore” koje preko vas plasiraju “energetski eksperti” iz okruženja sigurno ništa dobro neće donijetini Crnoj Gori ni Pljevljima"

3764 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Rudnik Pljevlja
Foto: Rudnik Pljevlja

Niko sa toliko žara ne govori o gašenju preduzeća u Crnoj Gori kao što to rade lideri Pokret za promjene. Intenzivno rade na politici uništavanja svega onog što jednu Državu čini nezavisnom i jakom, a energetski sektor je osnov za kvalitetno funkcionisanje svake države.

To je ocjenio predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja u Pljevljima Dušan Janjuševićl reagujući na izjave čelnika Pokreta za Pljevlja Nebojše Medojevića I Branka Radulovića koji se zalažu za zatvaranje jedine crnogorske Termoelektrane. Janjušević u svemu tome kao najveći problem vidi što se “ova vrsta demagogije plasira bez ponuđenih rješenja za prevazilaženje problema koji mogu nastati ukoliko ne preovlada razum, i pod hitno se ne krene u ekološku rekonstrukciju Termoelektrane“Pljevlja””.

“Slobodno mogu ponoviti dio rečenice iz poslednjeg teksta PZP-a i reći da “neznanje i površnost, bezobrazluk i politikanstvo, igra sa sudbinama građana Pljevalja i cijele Crne Gore” koje preko vas plasiraju “energetski eksperti” iz okruženja sigurno ništa dobro neće donijetini Crnoj Gori ni Pljevljima.Dajte gospodo rješenja I dozvolite nam da vas posmatramo kao ozbiljne sagovornike ili prestanite da sprovodite politiku identičnu onoj koja je zatvorila sva preduzeća u Crnoj Gori I ostavila vama da “ugasite svijetlo”. Dvije hiljade radnih mjesta manje je politika kojoj težite bez ponuđenog rešenja, dva privredna giganta manje je vaša politika bez ponuđenog rešenja, jedan grad zatvoren je vaša politika bez ponuđenog rešenja, nula je vaš broj ponuđenih rješenja, a ujedno I vaš politički kredibilitet”, kazao je Janjušević.

On je Medojeviću I Raduloviću poručio da su svojim izjavama o zatvaranju Termoelktrane uznemirili radnike Rudnika uglja i TE Pljevlja.

"Gospodo previše ste uznemirili radnike Rudnika uglja Pljevlja Termoelektrane “Pljevlja”, što znači cijeli jedan grad. Nemojte da se igrate sa ljudskim sudbinama jer se može desitii radikalniji pristup ovoj temi. Ekološka rekonstrikcija I toplifikacija I tačka”, naveo je Janjušević u reagovanju.