UPCG: Ljetnja turistička sezona za privrednike bila je uspješna, rezultati iznad očekivanja

"Anketa UPCG realizovana je početkom septembra, na uzorku od 215 preduzeća iz turističke i povezanih djelatnosti u sva tri regiona, u cilju procjene rezultata turističke sezone, kao i identifikovanja problema i izazova sa kojima se sektor turizma suočava, naročito imajući u vidu efekte krize izazvane Covid-19 pandemijom"

4551 pregleda 0 komentar(a)
Sa konferencije za medije, Foto: Boris Pejović
Sa konferencije za medije, Foto: Boris Pejović

Ovogodišnja ljetnja turistička sezona za crnogorske privrednike bila je uspješna, a ostvareni rezultati iznad očekivanja, podaci su anketnog istraživanja koje je Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) prezentovala na danas održanoj konferenciji za medije.

Iz UPCG je saopšteno da su se tim povodom, predstavnicima medija obratili Nenad Drašković, član Upravnog odbora UPCG, savjetnica u Sektoru za PR i marketing Marina Jovanović i savjetnik za pravna pitanja i socijalni dijalog Filip Lazović.

"Anketa UPCG realizovana je početkom septembra, na uzorku od 215 preduzeća iz turističke i povezanih djelatnosti u sva tri regiona, u cilju procjene rezultata turističke sezone, kao i identifikovanja problema i izazova sa kojima se sektor turizma suočava, naročito imajući u vidu efekte krize izazvane Covid-19 pandemijom. Na konferenciji je saopšteno da je uzorak reprezentativan i da može poslužiti UPCG i najširoj javnosti za dalju analizu ove oblasti", ističe se u saopštenju UPCG.

U saopštenju se dodaje da je uz generalnu ocjenu turističke sezone, namjera UPCG bila da ovim istraživanjem dobije odgovore o promjenama koje su se desile u periodu jun-avgust 2021. godine u odnosu na isti period 2019. godine, da provjeri očekivanja turističkih poslenika, prepozna nedostatke koji ograničavaju optimalno funkcionisanje turističke privrede, te evidentira predloge mjera koji mogu doprinijeti uspješnosti zimske sezone 2021/2022 i naredne ljetnje turističke sezone 2022. godine.

Bonus video: