Đeljošaj: Svi da posluju pod jednakim zakonskim uslovima

Harasani je kazao da će preduzeti sve potrebne korake za planiranje budućih zajedničkih aktivnosti na terenu sa nadležnom Komunalnom inspekcijom i policijom

2670 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UIP
Foto: UIP

Svi subjekti treba da posluju pod jednakim zakonskim uslovima kako bi doprinijeli stabilnom poslovnom ambijentu, ocijenio je predsjednik opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, koji je posebno akcentovao problem nelojalne konkurencije.

Đeljošaj je u Kabinetu predsjednika Opštine Tuzi održao sastanak sa direktorom Uprave za inspekcijske poslove, Ilirom Harasanijem, koji je kazao da će nakon sastanka sa svojim saradnicima preduzeti sve potrebne korake za planiranje budućih zajedničkih aktivnosti na terenu sa nadležnom Komunalnom inspekcijom i policijom.

„U prijatnom ambijentu predstavnici lokalne samouprave su iznijeli probleme sa terena koji se tiču poslovanja ugostiteljskih objekata, trgovine i zanatstva, a mahom su vezani za neposjedovanje potrebnih dokumenata za zakonito obavljanje predmetnih djelatnosti“, navodi se u saopštenju UIP-a.

Đeljošaj se zahvalio predstavnicima Uprave na današnjoj posjeti s uvjerenjem da će ovo biti početak jedne lijepe i profesionalne saradnje između ova dva organa, a na dobrobit lokalnog stanovništva i ostalih korisnika budžeta.

Sastanku su, ispred Uprave za inspekcijske poslove, prisustvovali i pomoćnica direktora Ana Vujošević i glavna tržišna inspektorka, Marina Radulović, a ispred Opštine Tuzi načelnik Komunalne policije i komunalne inspekcije Redžep Čunmuljaj, glavna inspektorka Ana Camaj i sekretar Sekretarijata za finansije, Driton Đokaj.