Krivokapić: Mjere koje je Spajić najavio za ponos Vladi

"Svima kojima su lični ili partijski interesi iznad Crne Gore, poručujemo: pustite nas da radimo! Svima koji žele da pomognu, dobrodošli su", kazao je premijer

26549 pregleda 113 reakcija 101 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da najavljene mjere ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, u okviru programa „Evropa sad!”, služe za ponos Vladi na čijem je čelu.

Dodatna su, kako je rekao, i motivacija za predani rad na unaprjeđenju životnog standarda svih građana.

"Svima onima, kojima su lični ili partijski interesi iznad Crne Gore, poručujemo: pustite nas da radimo! Svima koji žele da pomognu, dobrodošli su! Konačno će mladi i vrijedni ljudi dobiti priliku da učestvuju u stvaranju svjetlije i prosperitetnije budućnosti ove prekrasne zemlje", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Spajić je na današnjoj pres konferenciji najavio da će iduće godine biti ukinuti doprinosi za zdravstveno osiguranje na zarade, da neće biti oporezivane zarade do bruto iznosa od 700 eura, da će smanjenje dažbina za koje bi trebalo da se poveća zarada zaposlenog iznositi 17 odsto. Najavio je i da će minimalna zarada biti povećana na 450 eura, dok će prosječna neto zarada zbog tih mjera, kako je najavio ministar, biti povećana na 700 eura.

Bonus video: