Potvrđeni trendovi u privredi uzrokovani pandemijom

PKCG na osnovu podataka dobijenih od Uprave prihoda i carina pripremila Analizu finansijskih iskaza za prošlu godinu

2661 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PKCG
Foto: PKCG

Analiza finansijskih iskaza za prošlu godinu potvrdila je trendove u privredi uzrokovane pandemijom koronavirusa, ocijenjeno je na sastanku predstavnika Privredne komore (PKCG) i Uprave prihoda i carina (UPC).

Kako je saopšteno iz PKCG, vršiteljka dužnosti predsjednice te asocijacije Nina Drakić razgovarala je sa vršiocem dužnosti direktora UPC-a Aleksandrom Damjanovićem.

Iz PKCG su naveli da je predmet sastanka bila prezentacija Informacije o poslovanju privrednih subjekata na osnovu predatih finansijskih iskaza za prošlu godinu.

PKCG je na osnovu podataka dobijenih od Uprave prihoda i carina pripremila Analizu finansijskih iskaza za prošlu godinu.

U radu sastanka, kako se navodi, učestvovali i su predsjednik Skupštine PKCG Vojo Banović, vršilac dužnosti generalnog sekretara Mitar Bajčeta, direktor Sektora za analize i istraživanja Miljan Šestović.

Dodaje se da je na sastanku učestvovala i načelnica odsjeka za poreske prijave UPC Svetlana Vukčević, načelnica Odsjeka za usluge, kontakt centar i edukaciju javnost Milica Vuletić i načelnik Odsjeka za centralni registar obveznika i osiguranika Ivan Komatina.

“PKCG i UPC će i dalje blisko sarađivati na aktivnostima koje doprinose suzbijanju sive ekonomije i unapređenju ambijenta za poslovanje privrednika”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: