Socijalni partneri načelno saglasni sa planom Evropa sad

“Jedan od očekivanih rezultata je jačanje socijalnog dijaloga, unapređenje životnog standarda svih građana, ali i smanjenje sive ekonomije i proširenje poreske baze”

2433 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Mek.gov.me
Foto: Mek.gov.me

Socijalni partneri su načelno saglasni sa predlogom plana Evropa sad, ocjenjujući ga izuzetno hrabrim i reformskim, pozdravljajući činjenicu da se fokus sa političkih mora vratiti na ekonomsko-socijalne teme, ocijenjeno je na vanrednoj sjednici Predsjedništva Socijalnog savjeta.

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, predstavio je na sjednici socijalnim partnerima smjernice i strategiju predviđene planom Evopa sad.

“Pomenuti plan je ključni iskorak u pravcu zadržavanja mladih u Crnoj Gori i stvaranje bolje budućnosti”, navodi se u saopštenju nakon sjednice Socijalnog savjeta.

Fokus interesovanja socijalnih partnera je bio na povećanju iznosa minimalne zarade na 450 eura praćeno smanjenjem poreskih opterećenja na zarade, kao i ozbiljnom reformom poreskog sistema.

“Jedan od očekivanih rezultata je jačanje socijalnog dijaloga, unapređenje životnog standarda svih građana, ali i smanjenje sive ekonomije i proširenje poreske baze”, navodi se u saopštenju.

Konačan stav socijalnih partnera biće, kako se zaključuje, usaglašen na sjednici Socijalnog savjeta koja je planirana početkom oktobra.

Bonus video: