PKCG: EGIAD most za intenzivniju saradnju turskih i crnogorskih privrednih organizacija

Iz PKCG su objasnili da je EGIAD nevladina organizacija osnovana 1990. godine, koja danas ima 658 članova i okuplja oko tri i po hiljade kompanija sa ukupno 110 hiljada zaposlenih

1350 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PKCG
Foto: PKCG

Egejska asocijacija mladih privrednika (EGIAD) mogla bi biti most u uspostavljanju intenzivnije saradnje turskih i crnogorskih privrednih organizacija, ocijenjeno je na sastanku njihovih i predstavnika Privredne komore (PKCG).

Potpredsjednik PKCG, Pavle D. Radovanović, razgovarao je o mogućnostima saradnje sa članovima delegacije EGIAD-a, u kojoj su bili predstavnici industrijskog sektora, energetike, finansijskog konsaltinga, metaloprerade, tekstilne industrije, građevinarstva, logistike i ICT-a.

Savjetnik za trgovinske odnose u Ambasadi Turske, Erdal Karaomerolu, koji je učestvovao na sastanku, kazao je da je EGIAD udruženje vrlo dinamičnih i ambicioznih mladih privrednika čije aktivnosti služe na ponos cijele Turske.

Iz PKCG su objasnili da je EGIAD nevladina organizacija osnovana 1990. godine, koja danas ima 658 članova i okuplja oko tri i po hiljade kompanija sa ukupno 110 hiljada zaposlenih. U pitanju je prestižna poslovna organizacija u Egejskom regionu, a kompanije koje udružuje djeluju u sektoru industije, usluga i poljoprivrede.

Predsjednik EGIAD-a, Alp Avni Yelkenbicer, saopštio je da je ta asocijacija bitan faktor u demokratskim i procesima koji doprinose ulaganjima u Tursku, kao i predstavljanju turskih investitora u inostranstvu.

“Nastojimo da budemo konstantna i konkretna podrška mladim privrednicima, a poseban fokus naših aktivnosti je na razvoju preduzetništva, održivosti i digitalizaciji”, rekao je Yelkenbicer.

On je kazao da EGIAD ima dobru saradnju sa Privrednom komorom Izmira, čiji je predsjednik njihov član, pa je ponudio da budu most u uspostavljanju intenzivnijih relacija te asocijacije sa crnogorskim partnerima.

Radovanović je na sastanku kazao da je PKCG prva adresa za uspostavljanje partnerstava sa stranim kompanijama i apostrofirao snažnu saradnju koju baštini sa poslovnim asocijacijama Turske.

“Zadovoljstvo je razgovarati sa privrednicima koji mogu doprinijeti razvoju ekonomske saradnje Crne Gore i Turske”, kazao je Radovanović.

Predsjednik Unije mladih preduzetnika Crne Gore, Uroš Bulatović, predstavio je tu asocijaciju koja ima 150 članova i koja je za četiri godine, koliko posluje, prepoznata kao uvaženi partner u kreiranju strategija koje se odnose na mikro, mala i srednja preduzeća i mlade, članica je savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte i partner PKCG.

Unija je 2019. godine dobila vrijedno priznanje Emerging Europe za najbolju inicijativu osnaživanja mladih.

Bonus video: