Tehnopolis: Gotovo 200 prijavljenih na Cross Border Coworking Conference

"Lokalni, regionalni i svjetski stručnjaci tokom dva dana programa će razmjenjivati iskustva i razgovarati o potencijalima zemalja regiona kada je riječ o privlačenju digitalnih nomada i razvoju coworking scene"

2738 pregleda 0 komentar(a)
Cross Border Coworking Conference, Foto: Tehnopolis
Cross Border Coworking Conference, Foto: Tehnopolis

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis saopštio je danas da je "gotovo 200 prijavljenih na Cross Border Coworking Conference, koju organizuju Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park kroz projekat 2CODE kofinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije, potvrda kvaliteta programa i važnosti tematike kojoj će konferencija biti posvećena".

"Lokalni, regionalni i svjetski stručnjaci tokom dva dana programa će razmjenjivati iskustva i razgovarati o potencijalima zemalja regiona kada je riječ o privlačenju digitalnih nomada i razvoju coworking scene. Neformalnim druženjima konferencija će doprinijeti umrežavanju ključnih aktera u regionu – coworking menadžera, coworkera, digitalnih nomada, freelancera, predstavnika preduzeća i javne uprave, ali i svih onih koji mogu odigrati značajnu ulogu u promociji zemalja Zapadnog Balkana kao odredišta privlačnih digitalnim nomadima, izuzetno zanimljivoj ciljnoj grupi", istakli su iz Tehnopolisa.

Oni su dodali da će "kroz interaktivne panel diskusije i zanimljiva predavanja iskusnih govornika konferencija doprinijeti jačanju coworking scene u regiji te stvaranju temelja za razmjenu iskustava i zajednički pristup iznimno aktualnoj temi u svim državama regije".

"Posebno nam je zadovoljstvo što će se na otvaranju konferencije u utorak, 5. 10. 2021. godine, pored Aleksandara Janičića, menadžera projekta 2CODE, koji će dati kratak uvod u nastojanja projektnih partnera da kroz svoje aktivnosti kontinuirano unapređuju poslovno okruženje u regionu, Tamare Kojić, moderatorke konferencije, koja će predstaviti paneliste, teme i kompletan program konferencije, obratiti i gospodin Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije. Program konferencije obuhvata razgovore o konceptu i perspektivama digitalnih nomada, potencijalu zemalja Zapadnog Balkana, iskustvima digitalnih nomada koji su boravili u zemljama regiona, kao i paketima koje će u narednom periodu ovoj ciljnoj grupi pružiti coworking prostori koji čine mrežu Code Hub-ova u Mostaru, Nikšiću, Tuzli i Zadru. Drugog dana konferencije, u srijedu, 6.10.2021. godine, govornici će se dotaći i regionalne coworking scene, uticaja globalne pandemije na ovaj sektor, izazova s kojima su se susreli coworking menadžeri u proteklih 18 mjeseci, ali i prednosti rada na daljinu, kao i perspektiva razvoja novih coworking zajednica. Konferenciji će u ponedjeljak, 4.10.2021. godine prethoditi i koktel zabava koja će biti sjajna prilika za druženje i upoznavanje svih učesnika", piše u saopštenju Tehnopolisa.

Detaljan program konferencije moguće je pronaći na linku.

"Sve prijavljene zasigurno očekuju tri dana bogatog programa, zanimljivih razgovora i ostvarivanja kontakata", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: