Zaposleni u Komunalnom Žabljak odložili štrajk: Obećano im da neće biti novih zapošljavanja

Zaključak je da se uputi poziv Upravnoj inspekciji i Ministarstvu finansija, da izvrše kontrolu zapošljavanja radnika u preduzeću, navodi se u zaključcima koje su potpisali predsjednik sindikalne organizacije Labud Šibalić i članovi radnog tijela Dragan Vukićević i Spasoje Anđelić
119 pregleda 1 komentar(a)
Komunalno, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Komunalno, Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 09.11.2017. 14:43h

Zaposleni u Komunalnom preduzeću iz Žabljaka odložili su stupanje u štrajk nakon što su od predsjednika i potpredsjednika opštine Veselina Vukićevića i Vasilija Jakšića dobili obećanje da neće biti novih zapošljavanja u preduzeću i da će novoprimljenim radnicima prestati angažovanje po isteku ugovora o radu.

U zaključcima sa skupa zaposlenih i sindikalne organizacije preduzeća navodi se da u novi Odbor direktora budu uključeni predstavnici radnika, i da rad tog organa bude volonterski.

Zaključak je da se uputi poziv Upravnoj inspekciji i Ministarstvu finansija, da izvrše kontrolu zapošljavanja radnika u preduzeću, navodi se u zaključcima koje su potpisali predsjednik sindikalne organizacije Labud Šibalić i članovi radnog tijela Dragan Vukićević i Spasoje Anđelić.

Prije mjesec dana, nakon saznanja da će se vršiti nova zapošljavanja Sindikalna organizacija obavijestila je predsjednika Opštine Veselina Vukićevića i VD izvršnog direktora preduzeća Radovana Boškovića da će u takvom slučaju organizovati štrajk.

Razlog , kako je u obavještenju navedeno, jeste teška finansijska situacija i mišljenje da postojeći broj radnika može pokrivati radna mjesta predviđena pravilnikom.

Navedeno je da aktuelni reprogrami duga, zaključeni sa Ministarstvom finansija na iznos od oko 850.000 eura,zabranjuje svaki vid zapošljavanja novih radnika.

Bonus video: