DPS Mojkovac: Cijene rastu dok standard pada

U toj stranci su kazali da se permanentni pad životnog standarda izazvan radom "eksperata" i potpomognut političkim revanšizmom aktuelne Vlade osjetio na svakom polju do kog je mogao "po dubini" da dopre

2684 pregleda 15 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Crnogorska javnost je proteklih dana bila svjedok "velikih obećanja“ koja su stizala sa adresa Vlade i Ministarstva finansija i socijalnog staranja, dok je realno stanje pad životnog standarda i poskupljenje životnih namirnica, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

“Dok premijer Zdravko Krivokapić i ministar Milojko Spajić, bez ikakve održivosti i utemeljenja, najavljuju ekonomski procvat od naredne godine, valjalo bi ih podsjetiti na realno stanje stvari za koje jedino oni snose odgovornost”, navodi se u saopštenju mojkovačkog Opštinskog odbora DPS-a.

U toj stranci su kazali da se permanentni pad životnog standarda izazvan radom "eksperata" i potpomognut političkim revanšizmom aktuelne Vlade osjetio na svakom polju do kog je mogao "po dubini" da dopre.

“Tako je politički revanšizam, po preuzimanju državnih institucija nakon 30. avgusta, dobio svoj epilog i u mojkovačkom zdravstvu i prosvjeti. Pokušavajući da diskriminišu ljude po osnovu političkog opredjeljenja i ugroze egzistenciju njihovih porodica pribjegavali su smjenama, ali i ostavljanjem bez normi i posla stručnog kadra i ljudi čiji su rad, zalaganje i rezultati prepoznati u Mojkovcu” , rekli su iz DPS-a.

Građani Mojkovca su, kako se dodaje, sa pravom ogorčeni takvim postupanjem "produžene ruke" sadašnje Vlade.

“Pritom, građane Mojkovca nije zaobišlo ni "osvježenje" cijena potrošačke korpe i goriva kojima teško da bi mogao parirati standard mnogo razvijenijih evropskih zemalja”, navodi se u saopštenju.

IZ DPS-a su kazali da krajnje neodgovoran odnos Vlade i Ministarstva zdravlja prema pandemiji virusa Kovid-19 za posljedicu ima i porast broja oboljelih u Mojkovcu, ali nažalost i broja umrlih od ove bolesti.

“Zato otvoreno pitamo premijera Krivokapića služi li mu "više na ponos" rast cijena osnovnih životnih namirnica do 70 odsto ili svakodnevni rast cijena goriva sa kojima se građani Mojkovca, kao i cijele Crne Gore, suočavaju svakog dana”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su pitali da li ministra Spajića baš porast nezaposlenosti za 11 hiljada u odnosu na prošlu godinu motiviše da građanima obećava povećanja plata.

“Kako ministarka zdravlja Borovinić Bojović misli pozvati građane na poštovanje mjera i vakcinaciju kad ona zajedno sa ostalim članovima Vlade iste te mjere krši na svakom koraku”, pitali su iz mojkovačkog OO DPS-a.

U toj partiji su rekli da odgovore na ta pitanja građani Mojkovca odlično znaju, jer nije potrebno biti ekspert da bi se uvidio nedomaćinski, nesavjestan i neprincipijelan odnos Vlade prema, kako to premijer Krivokapić nedavno reče, ovoj "prekrasnoj zemlji".

Bonus video: