Vize za digitalne nomade početkom 2022.

“Čast mi je i zadovoljstvo biti dio ovog procesa. Korak po korak, idemo naprijed ka održivom regionu”, kazao je Jan de Jong, koji je bio jedan od pokretača ideje uvođenja viza u Hrvatskoj, a koji je bio dio tima koji je bio zadužen za realizaciju te ideje u Crnoj Gori

2056 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Crna Gora će početkom 2022. godine uvesti vize za digitalne nomade i tako će se priključiti malom broju evropskih država koje su se odlučile na taj potez.

Jan de Jong, koji je bio jedan od pokretača te ideje u Hrvatskoj, a koji je bio dio tima koji je bio zadužen za realizaciju te ideje u Crnoj Gori, zahvalio se ministarki javne uprave, digitalnog društva i medija Tamari Srzentić i državnoj sekretarki Marini Banović na podršci u zakonodavnim promjenama zbog kojih je, kako je rekao, Crna Gora postala država koja pruža dobrodošlicu digitalnim nomadima, prenosi portal bankar.me.

“Nevjerovatno je vidjeti kako se prepoznaje šansa da se država otvori za digitalne nomade. Hvala vam na pomoći da se ova ideja pretvori u stvarnost”, kazao je de Jong na svom LinkedIn profilu.

De Jong je rekao kako čvrsto vjeruje da cijela Jadranska regija može imati benefite od činjenice da će postati centar u kojem će se skupljati svi koji rade "remote" poslove jer naš prostor ima sve predispozicije da se to ostvari.

“Čast mi je i zadovoljstvo biti dio ovog procesa. Korak po korak, idemo naprijed ka održivom regionu”, zaključio je de Jong.

On se posebno zahvalio članu radne grupe Milovanu Novakoviću koji je omogućio da se inicijativa uopšte pokrene u Crnoj Gori.

Bonus video: