Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopšteno:

Stijović i Nađ će inicirati formiranje zajedničke komisije za saradnju u oblasti poljoprivrede, lovstva i vodoprivrede

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopšteno je da je Stijović u okviru radne posjete Mađarskoj, na poziv Nađa prisustvovao otvaranju sajma poljoprivrede OMEK 2021, nakon čega je bio gost ministra na tradicionalnoj izložbi svijeta lova i prirode pod nazivom “Jedno sa prirodom”

1954 pregleda 2 komentar(a)
Stijović, Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Stijović, Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i mađarski resorni ministar Ištvan Nađ u okviru sporazuma o ekonomskoj saradnji iniciraće formiranje zajedničke komisije za saradnju u oblasti poljoprivrede, lovstva i vodoprivrede.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopšteno je da je Stijović u okviru radne posjete Mađarskoj, na poziv Nađa prisustvovao otvaranju sajma poljoprivrede OMEK 2021, nakon čega je bio gost ministra na tradicionalnoj izložbi svijeta lova i prirode pod nazivom “Jedno sa prirodom”.

Navodi se da je tokom sajma održan poljoprivredni kongres na kome su učestvovali visoki predstavnici međunarodnih institucija, ministri poljoprivrede i delegati zemalja Evropske unije.

Stijović i Nađ
Stijović i Nađfoto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

“U okviru posjete upriličen je i radni bileteralni sastanak tijovića sa Nađom, na kojem su resorni ministri razgovarali o saradnji Crne Gore i Mađarske u oblastima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je cilj sastanka uspostavljanje bolje saradnje u oblasti poljoprivrede, trgovine hranom i žitaricama i pronalaženje zajedničkog odgovora na aktuelno stanje na tržištu žitarica i stočne hrane koje pogađa sektor stočarstva u čitavoj Evropi.

“Ministri su se u saglasili da će u okviru sporazuma o ekonomskoj saradnji inicirati formiranje zajedničke komisije za saradnju u oblasti poljoprivrede, lovstva i vodoprivrede”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će Stijović posjetiti FAO kancelariju u Mađarskoj gde će sa menadžmentom razgovorati o projektnim aktivnostima u Crnoj Gori.

“Poseban fokus tokom posjete Mađarskoj će biti razgovori sa investitorima koji su izrazili interesovanje za otvaranje fabrika i pogona u Crnoj Gori, u oblastima finalizacije proizvoda drvne industrije, proizvodnje bioetanola i pakovanja i izvoza ljekovitog bilja”, dodaje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas