Facebook-ov pad - vaša šansa za profit!

Ovaj pad imao je snažan efekat na pojedince i preduzeća širom svijeta

31432 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Limit prime
Foto: Limit prime

Društvene mreže predstavljaju simbol modernog doba i diktiraju trendove u privatnom i poslovnom životu savremenog čovjeka. Uvijek su na jedan klik od nas i neizostavan su dio svakodnevnih aktivnosti. A šta se dešava kad odjednom nestanu, imali smo priliku da saznamo prošle sedmice.

Naime, Facebook, Instagram i WhatsApp prestali su da rade u ponedeljak na samo 7 sati izazivajući pometnju u cijelom svijetu. Ironično, kompanija Facebook, koja je vlasnik svih pomenutih aplikacija, bila je primorana da svoje saopštenje objavi na konkurentskoj društvenoj mreži Twitter. U ovom obraćanju objavili su da imaju poteškoća, iako u startu ne priznajući da je u pitanju problem globalnih razmjera.

Zašto se pad dogodio?

Jednostavno rečeno, to se dogodilo jer se Internet sastoji od stotina hiljada manjih međusobno povezanih mreža. Velike kompanije poput Facebook-a imaju svoje mreže poznate i kao autonomni sistemi, pa čak i ako samo jedan od ovih sistema prestane da komunicira sa širim internetom, dolazi do pada.

Upravo se ova situacija i dogodila izazivajući najveći prekid u istoriji društvenih mreža. U toku samo nekoliko sati prijavljeno je više od 10 miliona problema, što predsavlja najveći broj ikada zabilježen.

Ovaj pad imao je snažan efekat na pojedince i preduzeća širom svijeta. Za mnoge je gubitak pristupa uslugama Facebook-a bila samo neugodnost. Ali za mala preduzeća bez drugih pouzdanih načina komunikacije sa kupcima, to je mogao biti ozbiljan problem.

Ono što je sigurno je da je pad drustvenih mreža prouzrokovao štetu mnogima, ali i pružio mogućnost za potencijalnu zaradu na finansijskim tržistima a u nastavku teksta saznajte na koji način!

Koji su efekti pada?

Limit prime
foto: Limit prime

Pad je značio da se oglasi nisu prikazivali više od šest sati na Facebook-ovim platformama za reklamiranje. Ovo je dovelo do smanjenje prihoda i cijene akcija kompanije.

Događaj je smanjio tržišnu vrijednost giganta društvenih medija. Facebook akcije su u ponedeljak pale za skoro 5%, a kompanija je u jednom danu izgubila više od 47 milijardi dolara, kao što možete vidjeti na našem infografiku.

Ovaj udarac po reputaciju Facebook-a dolazi u teškom trenutku. Kompanija se u prethodnom periodu našla pod kontrolom regulatora širom svijeta zbog načina na koji reaguje na pitanja, kao što su dezinformacije, govor mržnje i upravljanje korisničkim podacima.

Neto bogatstvo suosnivača i izvršnog direktora Marka Zuckerberga takođe se smanjilo ove sedmice za oko 4 milijarde dolara. Procjenjuje se da bogatstvo pete najbogatije osobe na svijetu sada iznosi 124 milijarde dolara.

Iako je prekid imao negativan uticaj na kompaniju, cijena akcija je kasnije u toku nedelje, krenula uzlaznom putanjom i nastavlja da raste. Međutim, strah da se ova situacija može ponoviti i dalje ostaje i vjerovatno će investitori još neko vrijeme biti na oprezu.

Kako potencijalno profitirati u ovoj situaciji?

Bitno je da znate da potencijalno možete profitirati i od pada i od rasta cijene određene akcije i na najbolji način iskoristiti gore opisanu situaciju.

Možda je vrijeme da razmislite o CFD (“Contract For Difference”) trgovanju, koji predstavlja idealan način trgovine i omogućava da potencijalno zaradite kako u slučaju pada, tako i u slučaju rasta cijena akcija.

LPS je brokerska kuća koja vam omogućava ovaj način trgovanja. Ako želite da trgujete akcijama Facebooka ili drugim finansijskim proizvodima (kriptovalutama, zlatom, naftom, valutnim parovima), otvorite račun već danas i počnite da trgujete!

Za više informacija možete pozvati na broj +382 67 242 242 i neko od zaposlenih u Limit Prime Securities će vam izaći u susret.

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt: https://www.limitprime.com/me

Broj telefona: +382 67 242 242

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin