Razmatrali mogućnost valorizacije aerodroma u Beranama: "Bilo je pregovora sa potencijalnim investitorima"

"Domaćini su istakli da je u prethodnom periodu bilo pregovora sa potencijalnim investitorima, ali da se do sada taj prostor nije priveo namjeni", navodi se u saopštenju Aerodroma

2413 pregleda 9 komentar(a)
Radović, Dobardžić, i Vuković, Foto: Aerodromi Crne Gore
Radović, Dobardžić, i Vuković, Foto: Aerodromi Crne Gore

Predstavnici uprave Aerodroma Crne Gore razmatrali su sa rukovodstvom Opštine Berane mogućnost valorizacije aerodroma u tom gradu, uz zajedničku ocjenu da bi takvo rješenje povoljno uticalo na privredu, ekonomiju i turizam sjevernog regiona.

Članovi uprave Aerodroma, Eldin Dobardžić, Branko Vuković i Mira Radović, su tokom radne posjete razgovarali sa predsjednikom Opštine Tihomirom Bogavcem, predsjednikom Skupštine Novicom Obradovićem i potpredsjednikom Markom Lalevićem o pravnom statusu beranskog aerodroma, čije je rješenje preduslov njegove ponovne upotrebe.

Predstavnici uprave Aerodroma Crne Gore, Rukovodstvo Opštine Berane
foto: Aerodromi Crne Gore

"Domaćini su istakli da je u prethodnom periodu bilo pregovora sa potencijalnim investitorima, ali da se do sada taj prostor nije priveo namjeni", navodi se u saopštenju Aerodroma.

Prema riječima rukovodstva Opštine, potrebna je podrška Vlade i resornih ministarstava kako bi se prostor aerodromske piste valorizovao.

Dobardžić je kazao da će u narednom peridu uložiti napore i inicirati razgovore sa predstavnicima Vlade i ministarstava kako bi se imovinsko pravni odnosi aerodromske piste u Beranama riješili, što bi predstavljalo temelj za ponudu potencijalnim investitorima za ulaganje.

Aerodrom Berane
foto: Aerodromi Crne Gore

"Rješavanje statusa aerodroma u Beranama predstavljaće korist ne samo za građane Berana, nego i sjevera Crne Gore i regiona. Zaista je potrebno iskoristiti sve resurse koje ovdje imamo, u korist svih građana, ali i brojne dijaspore koja dolazi na naš sjever", smatra Dobardžić.

Nakon sastanka organizovan je obizak aerodromske piste i hangara.