sastanak rukovodstva opštine berane i predstavnika uprave aerodromi cg

Podrškom Vlade i resornih ministarstava do valorizacije aerodromske piste u Beranama

"Zaista je potrebno iskoristiti sve resurse koje ovdje imamo, u korist svih građana, ali i brojne dijaspore koja dolazi na naš sjever", kazao je Dobardžić

9220 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Opština Berane
Foto: Opština Berane

Kako bi se prostor aerodromske piste valorizovao potrebna je podrška Vlade Crne Gore i resornih ministarstava, a rukovodstvo Opštine Berane je istaklo da je u prethodnom periodu bilo pregovora sa potencijalnim investitorima, ali da se do sada taj prostor nije priveo namjeni.

Oni su se sastali sa predstavnicima uprave Aerodroma Crne Gore i razmatrali mogućnost volarizacije beranskog aerodroma, uz zajedničku ocjenu da bi takvo rješenje povoljno uticalo na privredu, ekonomiju i turizam sjevernog regiona.

Član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić istakao je da će u narednom peridu uložiti napore i inicirati razgovore sa predstavnicima Vlade i ministarstava kako bi se imovinsko pravni odnosi aerodromske piste u Beranama riješili, što bi predstavljalo temelj za ponudu potencijalnim investitorima za ulaganje.

aerodromi i berane
foto: Opština Berane

"Rješavanje statusa aerodroma u Beranama predstavljaće korist ne samo za građane Berana, nego i sjevera Crne Gore i regiona. Zaista je potrebno iskoristiti sve resurse koje ovdje imamo, u korist svih građana, ali i brojne dijaspore koja dolazi na naš sjever", kazao je Dobardžić.

aerodromi i berane
foto: Opština Berane

Tokom radne posjete, u kojoj su bili članovi uprave ACG Eldin Dobardžić, Branko Vuković i Mira Radović razgovarano je sa predsjednikom Opštine Tihomirom Bogavcem, predsjednikom Skupštine Novicom Obradovićem i potpredsjednikom Markom Lalevićem o pravnom statusu beranskog aerodroma, čije je, kako se navodi u saopštenju Opštine, rješenje preduslov njegove ponovne upotrebe.

Preporučujemo za Vas