ističe mu status vršioca dužnosti sledeće sedmice

Damjanović očekuje produženje mandata i imenovanje 10 pomoćnika

Šef UPC ukazao da mu veliki problem predstavlja što radi bez pomoćnika jer koordinira sam radom tri bivše uprave. Svoje predloge ljetos poslao Vladi

25361 pregleda 166 reakcija 31 komentar(a)
Damjanović, Foto: Savo Prelević
Damjanović, Foto: Savo Prelević

Vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović je kazao da ne vidi razlog da mu Vlada ne produži mandat na toj poziciji.

Njemu 21.oktobra ističe po zakonu polugodišnji status vršioca dužnosti direktora.

"Vlada će o tome odlučiti, a ne vodim razlog da se mandat ne produži. Ja ću se naravno kao i do sada ozbiljno posveti radu, posebno u naplati prihoda i suzbijanju nelegalnog šverca cigareta. Rezultati će biti bolji kao i borba sa organizovanim kriminalom", rekao je Damjanović gostujući u emisiji Okvir na RTCG.

On je istakao da očekuje podršku ministra finansija Milojka Spajića i cijele Vlade i naglasio je da je i u dosadašnjem radu imao podršku međunarodne zajednice.

"Posebno bih ukazao na problem koji imam, a to je da radim bez 10 pomoćnika. Ja sam svoje predloge uputio čim su se zakonski uslovi stekli, a to je čim je Vlada usvojila sistematizaciju", rekao je Damjanović, dodajući da očekuje i ta imenovanja.

Damjanović je kazao da mu to što nema pomoćnike otežava posao jer on sam koordinira radom bivše tri uprave - poreske, carina i igara na sreću.

Damjanović je kazao da su tri bivša direktora prije spajanja tri uprave imala ukupno 11 pomoćnika.

On je ranije za "Vijesti" kazao da je predloge za pomoćnike uputio ljetos.

Rad UPC obilježila je od imenovanja Damjanovića rekordna naplata prihoda, suzbijanje sivog tržišta cigareta i rekordna zapljena 1.5 tona kokaina.

Preporučujemo za Vas