Milačić sa sindikalcima KAP-a: Sistemski pomoći radnicima, njihova prava su se besprizorno gazila

Milačić je kazao da će Prava Crna Gora uraditi sve da dođe do izmjena Zakona o stečaju, te da se ovaj problem mora regulisati u najhitnijem roku i na odgovarajući način

5843 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Prava CG
Foto: Prava CG

Radnici su dugo vremena bili taoci svakojakih tajkuna čiji je cilj bio samo isisavanje bogatstva, a prava radnika su se besprizorno gazila. Zato je naš urgentni zadatak da to što prije ispravimo i po pitanju radnika KAP-a, ali i svih drugih koji dijele slične problem.

To je kazao predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić na sastanku sa predstavnicima sindikalne organizacije radnika KAP-a u stečaju, na čelu sa Radomanom Milićem.

Na sastanku je iznesen nezavidan i neravnopravan položaj radnika u proteklih osam godina, "koji su zahvaljujući robovlasničkom zakonu o stečaju ostali bez beneficiranog radnog staža koji im po sistematizaciji pripada"

Milačić je kazao da će Prava Crna Gora uraditi sve da dođe do izmjena Zakona o stečaju, te da se ovaj problem mora regulisati u najhitnijem roku i na odgovarajući način.

"Prava Crna Gora, kao dio odgovorne parlamentarne većine, želi da pomogne svakom ko je uskraćen u ostvarivanju svojih prava i u narednom periodu ćemo tražiti najbolje rješenje za ovu situaciju. Nedopustivo je za Crnu Goru, a to je veliki naslijeđeni problem, da su radnici zakinuti za beneficirani radni staž, što moramo sistemski riješiti", kazao je Milačić.

Bonus video: