Damjanović: Valjda Spajić obrazloži odluku

"Biće valjda prilike da javnost čuje od njega koji su to argumenti koji su doveli do ove odluke. U svakom slučaju lično ostajem posvećen, kao i do sada, isključivo interesima države, odnosno, građana Crne Gore”, rekao je Damjanović

98764 pregleda 370 reakcija 314 komentar(a)
Damjanović, Foto: Savo Prelević
Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.10.2021. 21:40h

Vlada danas na elektronskoj sjednici nije produžila Aleksandru Damjanoviću funkciju vršioca dužnosti direktora Uprave prihoda i carina.

Za novog vršoca dužnosti imenovana je Milena Petričević.

Damjanović je za “Vijesti” kazao da je upoznat sa činjenicom da je Vlada na predlog ministra finansija Milojka Spajića nije produžila njegov v.d. status direktora UPC.

”Imajući u vidu da je ministar službeno odsutan van zemlje,sačekaću da čujem njegovu odluku. Biće valjda prilike da javnost čuje od njega koji su to argumenti koji su doveli do ove odluke. U svakom slučaju lično ostajem posvećen, kao i do sada, isključivo interesima države, odnosno, građana Crne Gore”, rekao je Damjanović.

Damjanović je na toj bio poziciji šest mjeseci, ali resorno Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) nije raspisalo konkurs za direktora UPC u punom mandatu, niti imenovalo pomoćnike v.d direktora.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” MFSS će konkurs za direktora te institucije i angažovanje njegovih pomoćnika raspisati “kada se za to steknu zakonski i objektivno mogući uslovi”.

Navodno, i pomoćnici će biti imenovani kada se za to steknu uslovi, a čitava procedura će biti sprovedena u roku.

Stekli su se zakonski uslovi za raspisivanje konkursa i imenovanje pomoćnika.

Damjanović je nedavno “Vijestima” kazao da je od početka mandata radio bez ijednog pomoćnika, iako je postavljen na čelo tri nekadašnje uprave - poreske, carina i Uprave za igre na sreću.

Tada je objasnio i da je MFSS krajem jula predložio svoj tim i da će rezultati Uprave biti još bolji kada Vlada izabere pomoćnike direktora koji će rukovoditi sektorima.

UPC je, od kada je Damjanović na njenom čelu, napravio zavidne rezultate na suzbijanju šverca cigareta i droge.

Bonus video: