Isplata dječjeg dodatka u CKB-u bez naplate bankarske provizije

„Liderski status koji CKB godinama uživa na tržištu ne proističe samo iz ostvarenih poslovnih rezultata, već i iz potrebe da kontinuirano doprinosimo napretku društva", kazala Vukićević

21878 pregleda 0 komentar(a)
Foto: UNICEF CG-Duško Miljanić
Foto: UNICEF CG-Duško Miljanić

Svi klijenti CKB-a biće oslobođeni plaćanja bankarske provizije prilikom isplate dječjeg dodatka. Takođe, CKB neće naplaćivati ni proviziju za prenos sredstava za isplatu dječjeg dodatka drugim bankama u zemlji.

Donesena odluka je dogovorena kroz članstvo CKB-a u UNICEF-ovom Poslovnom savjetu za prava djeteta i predstavlja nastavak dugogodišnje prakse najveće banke u zemlji da doprinosi poboljšanju položaja djece i mladih u crnogorskom društvu.

„Liderski status koji CKB godinama uživa na tržištu ne proističe samo iz ostvarenih poslovnih rezultata, već i iz potrebe da kontinuirano doprinosimo napretku društva. Članstvo u Poslovnom savjetu UNICEF-a za prava djeteta vidim kao priliku da sa partnerima sa kojima dijelimo iste vrijednosti omogućimo lakše sticanje uslova za srećnije odrastanje naše djece. Vođeni ovim plemenitim ciljem, odlučili smo da isplate dječjeg dodatka budu oslobođene troškova bankarske provizije. Vjerujem da je ova odluka tek početak aktivnosti koje ćemo realizovati sa UNICEF-om i nadležnim institucijama, dodatno potvrđujući opredjeljenje da su djeca i mladi jedan od temelja našeg društveno odgovornog poslovanja i djelovanja”, poručila je ovim povodom Branislava Maja Vukčević, izvršna direktorica Sektora za korporativno upravljanje CKB-a.

Huan Santander, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, pozvao je ostale banke da slijede primjer CKB-a: „Zahvaljujemo CKB-u na pionirskoj ulozi u UNICEF-ovom Poslovnom savjetu za prava djeteta i davanju prve donacije direktno za dobrobit sve djece u Crnoj Gori. CKB će pokriti sve troškove bankarskih transakcija u vezi s isplatama dječjeg dodatka za sve svoje klijente koji imaju djecu do 6 godina. Ovim putem pozivamo i druge banke u Crnoj Gori da slijede primjer CKB-a i da ne naplaćuju troškove bankarskih transakcija na isplate dječjeg dodatka.”

Marija Stajović, v.d. direktorice Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu naglasila je da je CKB, donacijom kroz Poslovni savjet za prava djeteta UNICEF-a, pokazala društvenu odgovornost i izrazila uvjerenje da će ova podrška motivisati i druge partnere da daju svoj doprinos.

Za oktobarski dodatak, koji se isplaćuje sredinom novembra, prijavljeno je 36.121 dijete i nastavljeno je dostavljanje zahtjeva za naredne mjesece. Vlada Crne Gore za dječji dodatak za svu djecu do 6 godina izdvaja 17,6 miliona eura godišnje.