Kandidature za predsjednik PKCG do 22. novembra, izbor do kraja godine

Vojin Žugić je za predsjednika PKCG izabran na Skupštini 29. jula, međutim umjesto da preuzme mandat 1. septembra podnio je ostavku

7442 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Vesko Belojević
Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.10.2021. 16:52h

Kandidati za predsjednika Privredne komore se mogu prijaviti u narednih 30 dana, odnosno do 22. novembra, dok bi Komisija za mandatna pitanja do 1. decembra analizirati blagovremenost i ispravnost pristiglih prijava i Upravnom odboru dostaviti Informaciju o kandidatima za izbor predsjednika Komore, saopšteno je iz Privredne komore nakon što je Upravni odbor danas donio odluku o pokretanju postupka izbora.

"Spisak kandidata koji su ispunili propisane uslove Upravni odbor dostavlja Skupštini Komore najkasnije do 15. decembra 2021. godine. Postupak za izbor Predsjednika Komore biće završen do 31. decembra 2021. godine", naveli su u saopštenju PKCG.

Kandidat za predsjednika Komore, pored opštih uslova propisanih Zakonom o radu i Statutom ove asocijacije, kako je navedeno, treba da ima crnogorsko državljanstvo, visoko obrazovanje, najmanje pet godina iskustva na rukovodećim poslovima u privredi ili poslovnim asocijacijama, da se protiv njega/nje ne vodi krivični postupak za krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, da nije pravosnažno osuđivan za krivična djela protiv platnog prometa i privrednog poslovanja.

"Kandidat je dužan uz prijavu na konkurs dostaviti i program rada Privredne komore za period od 4 godine, kao i detaljnu biografiju i dokaze kojima se potvrđuje ispunjenost prethodno propisanih uslova. Prijave i kandidature sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Komisiji za mandatna pitanja, preko Stručne službe Komore, na adresu Privredne komore Crne Gore, ulica Novaka Miloševa 29/II Podgorica", navedeno je iz PKCG.

Konkurs je raspisan u skladu sa izmjenama Statuta, premo kojem se na konkursu mogu prijaviti i oni koji imaju radno iskustvo u poslovnim asocijacijama, a ne samo na rukovodećim mjestima u privredi što je do sada bio uslov.

Vojin Žugić je za predsjednika PKCG izabran na Skupštini 29. jula, nakon što je prethodno Vlastimir Golubović podnio ostavku na tu funkciju. Međutim Žugić je umjesto da preuzme mandat 1. septembra podnio ostavku.

Bonus video: