održana osnivačka skupština

Formiran klaster poljoprivrednih proizvođača

Za predsjednika je izabran Boško Miličić iz Nikšića, a za potpredsjednika za regiju jug Skender Kalezić

2296 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Klaster poljoprivrednih proizvođača Crne Gore formiran je u četvrtak na sastanku u Privrednoj komori (PKCG).

Osnivačka skupština, koja je održana u četvrtak u prostorijama PKCG, izabrala je svog predsjednika, tri potpredsjednika, pojedinacno po regijama sjever, jug i centalni dio Crne Gore, kao I Upravni odbor koji broji 17 članova.

Za predsjednika je izabran Boško Miličić iz Nikšića, a za potpredsjednika za regiju jug Skender Kalezić.

“Osnivačka skupština je imala predstavnike iz najvećeg broja crnogorskih opština, od juga do sjevera, koji su delegirani od svojih opština, a izabrani na zajedničkim skupovima poljoprivrednika”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Klastera poljoprivrednih proizvođača Crne Gore Boško Miličić rekao je da je ovo početak novog načina djelovanja u organizaciji poljoprivrednika, gdje će se podjednako čuti glas svakog pojedinačnog proizvođača iz Crne Gore, bez obzira na djelatnost unutar nje.

On je kazao da će se klaster takođe uključivati i podržavati pojedinačne opštinske odbore u rješavanju njihovih lokalnih potreba.

“Prvi rezultat je napravljen i poslije prvog sastanka sa kolegama u Ulcinju od prije petnaestak dana i precizno definisanim problemima, odmah smo reagovali i imamo najavu da ce Opština Ulcinj prvi put odvojiti subvenciju po litru mlijeka u iznosu od tri centa po litru otkupljenog mlijeka”, kaže se u saopštenju.

Miličić je najavio da će u narednom periodu klaster biti zvanično predstvaljen državnim institucijama, kao i resornom Ministarstvu sa preciznim planovima djelovanja i predlozima za Agrobužet za narednu godinu pojedinacno za svaku granu poljoprivrede.

“Bićemo siguran partner svima, kao i Međunarodnim institucijama, a ujedno svi proizvođači će imati potrebne informacije na jednom mjestu”, navodi se u saopštenju.

Klaster je, kako je poručio Miličić, organizacija otvorena za svakog dobronamjernog proizvođača iz Crne Gore, kao i za kompanije iz te oblasti.

Preporučujemo za Vas