Cijeli svijet traži spas od inflacije!

Kategorija najsigurnijih dugoročnih ulaganja!

36676 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shuterstock
Foto: Shuterstock

U zlato se investira iz više razloga . Ovo su neki od najznačajnijih razloga :

– Nezavisnost od ekonomskih i političkih faktora.

– Sigurnost i stabilnost.

– Trajna postojanost i neuništivost.

– Ograničena dostupnost .

-Trajna vrijednost.

Kao jedna od premium osobina zlata, ističe se njegova LIKVIDNOST. Zlato poseduje najveći stepen likvidnosti, kako u normalnim, tako i ekstremnim uslovima. Zlato na ekstremne poremećaje reaguje snažnim rastom svoje vrijednosti. Šta to zapravo znači? Dakle, ukoliko, dođe do nekog društveno ekonomskog poremećaja, koji bi mogao uticati negativno na naše prihode, poslovnu aktivnost i ostale uobičajene aktivnosti, zlato će u takvim situacijama biti naš solidarni partner koji će nam pomoći da prevaziđemo kriznu situaciju. Dakle, novac koji je uložen u zlato najviše vrijedi kada nam je najpotrebniji.

Zlato, kao sredstvo očuvanja imovine i kupovne moći, često je temelj svakog dobrog investicionog plana.

Kupovina investicionog zlata, predstavlja najsigurnije dugoročno ulaganje. Ulaganje u investiciono zlato na kratak period, može dovesti i do manjih gubitaka.

Prilikom kupovine investicionog zlata, treba znati, da se cijena grama smanjuje proporcionalno veličini proizvoda koji se kupuje.

To znači, da je cijena grama čistog zlata niža u većim polugama. A skuplja u polugama manjih težina.

Treba uzeti u obzir i činjenicu da manje zlatne poluge, vrijede više prilikom unovčavanja, za isti iznos za koji su skuplje prilikom kupovine.

Shodno tome, možemo zaključiti da je ekvivalentno koji proizvod kupujete. Konfiguraciju investicije određuje iznos investicije u najvećoj mjeri. U manjoj mjeri, utiču i ciljevi investicije: Zaštita životne egzistencije i zaštita kupovne moći novca.

KADA KUPITI INVESTICIONO ZLATO?

Često se postavlja pitanje:,,Kada kupiti investiciono zlato?“

Precizan odgovor na ovo pitanje je sledeći: Investiciono zlato kupujete kada imate slobodan kapital.

Ulaganje u investiciono zlato, pripada kategoriji najsigurnijih dugoročnih ulaganja.

INVESTICIONO ZLATO – INSTRUMENT ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE EGZISTENCIJE

Osnovna funkcionalna vrijednost investicionog zlata, jeste da sačuva kupovnu moć novca. Zlato štiti vrijednost novca, kroz rast svoje vrijednosti, koji je veći od stope inflacije u posmatranom periodu.

KO KUPUJE INVESTICIONO ZLATO?

Dakle, osim osnovne funkcionalne vrijednosti, investiciono zlato ima i dodatnu funkcionalnu vrijednost, koja je projektovana za zaštitu osnovne životne egzistencije. Ista se prezentuje, kroz visoku fleksibilnost proizvoda koje posjedujemo. Fleksibilnost je na najvišem nivou kada posjedujemo male zlatne poluge od jednog grama.

INVESTICIONO ZLATO kupuju fizička i pravna lica kako bi zaštitila svoj kapital. Investiciono zlato, nalazi se u epicentru interesovanja fizičkih i pravnih lica, koja žele valutne rizike kontrolisati i svesti ih na minimum .

Pojava Covida 19 paralisala je cijeli svijet. Covid 19 je doveo u pitanje funkcionisanje određenih privrednih grana. Međutim, posmatrajući javno dostupne finansijske izveštaje iz 2020 godine, možemo zaključiti da je privreda doživela snažan rast u većini evropskih zemalja.

Da li je to zapravo tako?

Naravno da nije.

Suština je sledeća:

Većina proizvodnih inputa je značajno poskupjela, cijene usluga takođe bilježe snažan rast. Sve to je uticalo na rast prihoda većine privrednih subjekata koji se nisu našli pod direktnim udarom pandemije.

Uzimajući u obzir navedene činjenice, većina privrednih subjekata počela je da traži rješenje, kako da zaštiti poslovnu akumulaciju, tj.neraspoređenu dobit.

Uzimajući u obzir snažan rast vrijednosti zlata kroz vrijeme, kao optimalno rješenje nametnulo se ulaganje u investiciono zlato. Isto, ima status gotovinskog ekvivalenta i moguće ga je unovčiti u svakom momentu.

Ulagači koji ulažu u investiciono zlato, kao fizička lica, najčešće se oprijedjeljuju za isplatu dividende ( dobiti), koju kasnije usmeravaju u investiciono zlato.

Tako kupljeno zlato, nalazi se u vlasništvu i fizičkom posjedu lica koje ga je kupilo.

Fizička lica koja imaju štednju u različitim valutama alociraju je u zlato kako bi istu zaštitili.

Fizička lica koja imaju oročen novac u bankama koji im ne donosi prinos, preusmjeravaju ga u zlato.

Fizička lica koja koriste visoku vrijednost nekretnina, prodaju ih i usmeravaju novac u zlato.

Fizicka lica koja nemaju dovoljan iznos novca za kupovinu nepokretnosti ( nekretnine ), čuvaju akumulirani kapital dok ne akumuliraju dovoljan iznos novca za realizaciju planiranog cilja.

Svim kategorijama ulagača isti je cilj - ZAŠTITA NOVCA OD INFLACIJE.

VJEKOVIMA UNAZAD ZLATO JE NAJSIGURNIJA DESTINACIJA U TEŠKIM SITUACIJAMA

Tradiciinalno, hiljadama godina unazad, zlato se pokazalo kao neprikosnoveni instrument u borbi sa inflacijom.

Ulagači koji imaju status Pravnih lica, kupuju zlato iz formirane poslovne akumulacije. To je najčešće onaj dio novca koji se ne koristi za obavljanje poslovne aktivnosti, koji se nalazi na poslovnom računu firme i koji se u poslovnim bilansima iskazuje kao neraspoređena dobit .

Tako kupljeno zlato, nalazi se u vlasništvu i fizičkom posjedu Pravnog lica.

Najbolju opciju za skladištenje proizvoda od zlata, predstavlja čuvanje u sefovima poslovih banaka. Sefove, mogu koristiti i fizička i pravna lica. Cijena korišćenja sefova je više nego simbolična i kreće se oko par hiljada dinara na godišnjem nivou .

Benefiti ulaganja u zlato nekada se mogu registrovati odmah, ali to se ne može uzeti kao pravilo, uzimajući u obzir da je ULAGANJE U ZLATO prevashodno dugoročno ulaganje.

Jedna karakterestika predstavlja zajednički imenitelj za sve kategorije ulagača, bez obzira da li se radi o fizičkim ili pravnim licima. To je zaštita kapitala stečenog konkretnim radom. Kod svih ulagača osnovni cilj jeste – eliminacija valutnih rizika izazvanih prirodnom, vještačkom ili nekom drugom pojavom.

Profil ulagača u zlato jeste sledeći: Obrazovan i ekonomski mudar čovjek srednje i starije životne dobi, koji ne želi svoj kapital prepustiti avanturističkim ulaganjima i valutnim rizicima ( inflacija, promena valute itd…).

Posjedovanjem investicionog zlata postiže se veća ekonomska sloboda, samostalnost, diversifikacija imovinskog portfolia, kao i hedžing kapitala u kriznim situacijama.

ŠTA KUPITI OD ZLATA? Saznajte više klikom OVDJE

Zlatara Gold, regionalni uvoznik investicionog zlata omogućila je kupovinu investicionog zlata na jednostavan način. Investiciono zlato je čisto zlato, zlato najveće čistoce 999,9 proizvedeno u najstrožijim industrijskim uslovima. Autentičnost svih proizvoda TRAJNO je garantovana pratećom dokumentacijom.

Sve informacije o kupovini investicionog zlata, prestižnih svjetskih proizvođača Heraeus, Argor Heraeus i Valcambi suisse možete saznati:

OVDJE

Cijene zlatnih poluga možete saznati:

OVDJE

Informacije o najprestižnijim svjetskim proizvođačima plemenitih metala možete saznati:

OVDJE