Gutić: Vlada da pomogne najugroženije kategorije društva

U Bošnjačkoj partiji smatraju da Vlada treba da kroz isplatu jednokratnih pomoći, pomogne sve one porodice u Crnoj Gori, koje jedva sastavljaju kraj s krajem

1870 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Rast cijena naftnih derivata zahtijeva hitnu i opsežnu akciju Vlade koja bi rezultirala amortizovanjem udara koji će se manifestovati rastom cijena svih vrsta robe, poručio je potpredsjednik Bošnjačke stranke (BS), Damir Gutić.

On je ocijenio da je najnovije poskupljenje goriva, 14. po redu od početka godine, novi udar na standard građana Crne Gore.

"U situaciji gdje svakodnevno svjedočimo rastu cijena robe i usluga, što je direktna posljedica povećanja cijena goriva, pozivamo Vladu da reaguje, kako bi amortizovala taj direktni trošak, te da pomogne najugroženije kategorije stanovništva”, naveo je Gutić u saopštenju.

U toj partiji smatraju da Vlada treba da kroz isplatu jednokratnih pomoći, pomogne sve one porodice u Crnoj Gori, koje jedva sastavljaju kraj s krajem.

“Taj set pomoći bi trebao obuhvatiti sve one kategorije sa najnižim primanjima, penzionere čija je penzija manja od 250 eura, kao i sve zaposlene, čija je plata na nivou minimalne zarade“, rekao je Gutić.

Bonus video: