"stopa nezaposlenosti dostigla rekordni nivo od 25 odsto"

Anđušić: Cijena goriva skače, a standard pada

Prema njegovim riječima, dok se Spajić uprazno pravda pričama o porastu cijena goriva na globalnom nivou, nastojeći da zataška vlastitu nesposobnost i neumijeće, vlade nekih drugih zemalja najavile su jednokratnu isplatu pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva zbog poskupljenja goriva

2812 pregleda 15 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

U situaciji teške ekonomske krize, novog poskupljenja goriva, osnovnih životnih namirnica i vrtoglavog skoka nezaposlenosti, bilo bi blagotvorno da se ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić posveti realnosti u kojoj žive građani, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

"Ministar Spajić umjesto što, uostalom kao i veći dio Vlade, pravi ekskurzije po bijelom svijetu na račun građana, i obilazi crkvene poglavare, bilo bi blagotvorno da se posveti realnosti u kojoj žive građani zemlje čiji je ministar“, naveo je član Izvršnog odbora DPS-a, Mihailo Anđušić.

Prema njegovim riječima, dok se Spajić uprazno pravda pričama o porastu cijena goriva na globalnom nivou, nastojeći da zataška vlastitu nesposobnost i neumijeće, vlade nekih drugih zemalja najavile su jednokratnu isplatu pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva zbog poskupljenja goriva.

"Da ministar baš ni o čijim interesima ne vodi računa, govori i podatak da će novi skok cijena goriva dodatno pogoditi već ugrožene poljoprivrednike, koji su zbog ignorantskog odnosa resornog ministarstva i kasnog usvajanja Agrobudžeta dovedeni na rub egzistencije“, kazao je Anđušić.

On je rekao da o Spajićevom ekspertizmu govori i činjenica da je javni dug, od njegovog ministarskog "ustoličenja", uvećan 500 miliona eura, dok je stopa nezaposlenosti dostigla rekordni nivo od 25 odsto, a Crna Gora bilježi drastičan pad direktnih stranih investicija.

"Očigledno je da ministar Spajić, zadužen za državne finansije, ali i za socijalna pitanja, svojim nedjelovanjem i plasiranjem politikanskog pamfleta Maršalov plan pokazuje da mu je prioritet nova izborna trka a ne poboljšanje standarda građana“, ocijenio je Anđušić.

On je kazao da se davljenik za slamku spasa hvata, a ova Vlada ni tu slamku ne može da nađe.

"Sva istraživanja pokazuju, da je ogromna većina građana nezadovoljna radom kabineta premijera Zdravka Krivokapića, i da je izvjestan skori kraj najgore Vlade u crnogorskoj istoriji, čije je ovaj mlađani ekspert zaštitno lice“, zaključuje se u saopštenju.