Delegacija RUP-a nije mogla ući u Rusiju

Izvršni direktor kompanije Milan Lekić je “Vijestima” kazao da su nakon kontrole pasoša na aerodromu u Moskvi dobili informaciju da ne mogu da nastave put, nakon čega su morali da se vrate u Crnu Goru

10605 pregleda 19 komentar(a)
Delegacija od sedam članova putovala u Minsk: Lekić, Foto: Rudnik uglja
Delegacija od sedam članova putovala u Minsk: Lekić, Foto: Rudnik uglja

Grupi zaposlenih u pljevaljskom Rudniku uglja (RUP), prethodne sedmice nije dozvoljen ulazak u Rusiju, a članovima delegacije, u kojoj je bio izvršni direktor kompanije Milan Lekić, nije poznat razlog zbog čega se to desilo.

Lekić je “Vijestima” kazao da su nakon kontrole pasoša na aerodromu u Moskvi dobili informaciju da ne mogu da nastave put, nakon čega su morali da se vrate u Crnu Goru.

Lekić kaže da je sedmočlana delegacija rudnika, sa još 12 kolega iz Rudnika Ugljevik u BiH putovala u Minsk, gdje su trebali da prisustvuju obuci u fabrici koja proizvodi teška rudarska vozila daampere.

Na put u Bjelorusiju krenuli su iz Beograda.

”U Beogradu smo imali problema na aerodromu i nakon određenih procedura i provjera, saopšteno nam je da možemo da nastavimo put za Moskvu iz Beograda. Po dolasku u Moskvu nakon pasoške kontrole, nije nam dozvoljen ulazak u Rusiju. Osim nama državljanima Crne Gore, ulazak nije dozvoljen ni delegaciji iz rudnika u BiH. Nije nam poznat razlog zbog čega se to desilo. Od nas devetnaest koji smo putovali, ulazak u Rusiju jedino je dozvoljen kolegi koji je imao pasoš Srbije i Slovenije”, rekao je Lekić.

Lekić je demantovao da su sa granice vraćeni, jer nisu imali potvrdu o vakcinaciji i PCR testove, kako su prenijeli pojedini crnogorski mediji.

Direktor Rudnika je kazao da su dan i noć proveli na aerodromu i da su prvim narednim letom napustili Moskvu i otputovali u Beograd.

Jedan od članova delegacije Rudnika uglja kazao je da im je objašnjeno da su im bile potrebne vize za ulazak u Rusiju.

”Prije pet dana kada smo rezervisali karte, vize nisu bile potrebne. U međuvremenu, kako nam je objašenjeno, za ulazak u Rusiju potrebna je viza crnogorskim građanima. Ni organizatori obuke nas nisu obavijestili o tome. U Beogradu, nakon provjere nam je rečeno da će nas pustiti da uđemo u Rusiju. Međutim, na aerodromu nas niko nije čekao i mi smo nakon što smo predali pasoše, obaviješteni da nam nije odobren ulazak u Rusiju”, rekao je “Vijestima” jedan od članova delegacije.

Bonus video: