Spajić zamolio da na pitanja poslanika odgovori u ponedjeljak

Ministar je u dopisu poslanicima naveo da će 29. oktobra održati bilateralne sastanke sa predstavnicima Međunarodne finansijske razvojne korporacije i predstavnicima "Blekstouna"

4509 pregleda 7 komentar(a)
Spajić, Foto: Savo Prelević
Spajić, Foto: Savo Prelević

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić obavijestio je poslanike da neće prisustvovati sjutrašnjoj Drugoj posebnoj sjednici Skupštine, na čijem dnevnom redu je premijerski sat i poslanička pitanja.

Predstavnici poslaničkih klubova Demokrata, SNP-a i URE, kao i Kluba DPS-LP, tražili su odgovore od Spajića na temu "Kadrovska politika i reforme u MFSS".

Spajić je zamolio da na planirana pitanja odgovori 1. novembra.

U dopisu poslanicima naveo je da će 29. oktobra održati bilateralne sastanke sa predstavnicima Međunarodne finansijske razvojne korporacije (DFC) i predstavnicima "Blekstouna" (Blackstone) u onlajn formatu.

"Navedeni sastanci su veoma značajni za dalji ekonomski razvoj Crne Gore, a predstavljaju sljedeći korak nakon sastanaka koji će se realizovati za vrijeme moje radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama. Imajući u vidu navedeno, a uz puno uvažavanje kontrolne uloge Skupštine i obavezujućih odredaba Poslovnika, najljubaznije molim da omogućite da odgovaram na poslanička pitanja u ponedjeljak 1. novembra", dodao je Spajić.

U dopisima dostupnim na sajtu Skupštine navodi se da je planirano da, u ime Kluba poslanika "Demokrate - Demos - Mir je naša nacija", poslaničko pitanje Spajiću postavi poslanik Momo Koprivica. Ispred Kluba poslanika "Crno na bijelo" pitanje ministru postaviće poslanica Božena Jelušić, a ispred Kluba DPS-LP Ivan Mitrović.

Bonus video: