URA: Hoteli Galeb i Lido ogledalo politike DPS-a i njihovih “političkih podanika”

Oni dodaju “da sve dok lideri albanskih partija budu davali podršku ovakvoj DPS politici, Ulcinj neće ući u eru razvoja, a oni će biti upamceni kao neko ko je svjesno radio protiv interesa svoga grada.”
100 pregleda 0 komentar(a)
Galeb, Foto: URA
Galeb, Foto: URA
Ažurirano: 06.11.2017. 14:57h

Današnja informacija u medijima da se vodi istraga oko rušenja bivšeg hotela Galeb za nas ne predstavlja nikakvo iznenađenje, ali ni nadu da će se konačno otvoriti pandorina kutija o tome kako je i čijom rukom uništavana ulcinjska turistička privreda, saopsteno je danas iz odbora URA u Ulcinju.

"Pozdravljamo početak akcije na rasvjetljavanju svega što se dešavalo ali je broj umiješanih aktera u propale privatizacije suviše veliki, tako da postoji realna sumnja da će pravda doći do najodgovornijih. Dok je DPS na vlasti pravde nema, jer ona može biti samo selektivna i služiti kao palica za disciplinovanje svojih “političkih podanika", istakli su iz pokreta URA u Ulcinju.

Kažu da slučajevi hotela Galeb i Lido na najslikovitiji način pokazuju brutalnost DPS politike u koaliciji sa partnerima iz albanskih nacionalnih partija.

“Hotel Galeb se srušio za vrijeme gradonačelnika Gzima Hajdinage, hotel Lido za vrijeme Nazifa Cungua, dok se Solana sistematski uništavala kroz duži vremenski period, a akteri ovih zločina ćutali pred zločinom" navode u ulcinjskom pokretu URA.

Oni tvrde da aminovanje i davanje vjetra u leđa, od strane lidera nacionalnih partija, ovakvoj pohari ulcinjke privrede od strane DPS-a je skandalozno i nešto što najviše šteti Opštini Ulcinj.

“Nema nijednog racionalnog objašnjenja za ovakvo ponašanje osim da se radi isključvo o ličnim interesima i korupciji nauštrb interesa građana. Samo na osnovu ovih primjera svakome mora biti jasno ko je glavni krivac zašto je Opština Ulcinj najsiromašnija opština na primorju i opština sa jednom od najvećih stopa nezaposlenosti u državi", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju “da sve dok lideri albanskih partija budu davali podršku ovakvoj DPS politici, Ulcinj neće ući u eru razvoja, a oni će biti upamceni kao neko ko je svjesno radio protiv interesa svoga grada.”

“Kod nas će uvijek imati najveće partnere da se zajednički suprotstavimo pohari ulcinjskih resursa ali bićemo i najveći kritičari i protivnici davanje vjetra u leđa takvoj politici zbog ličnih interesa" zaključuju u ulcinjskom pokretu URA.

Bonus video: