Bojanić: Vlada i Ministarstvo rade sve da saniraju štetu nastalu zbog projekata mHE

"Gledamo da da riješimo na zadovoljstvo mještana, a čuvajući i interese države"

5595 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Vlada Crne Gore i Mistarstvo kapitalnih investicija rade sve da saniraju štetu nastalu zbog projekata malih hidrolektrana (mHE), tražeći način da se ti problemi riješe na zadovoljstvo mještana, a istovremeno i da se zaštite ineteresi države, odnsono državni budžet.

To je kazao danas u Kolašinu ministar Mladen Bojanić, tokom neformalnog sastanka sa predstavnicima mještana Kraljskih Bara i Rečina. U tim selima, mještani od prošle godine protestvuju protv gradnje mHE.

Bojanić je ponovio da su projekti mHE do sada samo nanijeli štetu lokalnim zajednicama. Prema Njegovim riječima, angažovana je i advokatska kanceralija, koja treba da nađe način da riješi probleme na zadovoljstvo mještana, ali i čuvajući interese države.

„Projekti mHE, koji su ranijih godina gledani sa odbrenjem, naopaki su i pogrešni. Donijeli su ogromnu štetu lokalnim zajednicama , a minirmnu korist za energetski bilans. Ova vlast radi sve da sanira posljedice te štete i sve ove mHE, koje još nijesu puštene u rad, gledamo da da riješimo na zadovoljstvo mještana, a čuvajući i interese države. Ja sam optimista da ćemo skoro na obostrani interes riješiti te probleme. Angažovana je advokatska kancelarije, koja radi na traženju tih načina“, kazao je on.

Bijanić je u Kolašinu prisustvovao naučnoj konfrenciji o načinima za intenzivni integralni razvojni pristup te opštine.

Bonus video: