Bebama rođenim u Nedjelji štednje na poklon po 400 eura

Kampanji su se i ove godine pridružile sve komercijalne banke koje posluju u Crnoj Gori

2403 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Centralna banka (CBCG) realizovaće i ove godine kampanju Nedjelja štednje, pod sloganom Prvi korak u sigurnu budućnost.

CBCG kampanju realizuje 18. put zaredom, povodom Svjetskog dana štednje koji se obilježava danas.

"Kampanji, koja podrazumijeva darivanje prve štednje bebama rođenim u periodu od 31. oktobra do 6. novembra, tradicionalno su se pridružile i sve komercijalne banke koje posluju u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju CBCG.

Svoj djeci rođenoj u toku Nedjelje štednje, čiji roditelji otvore štednu knjižicu u jednoj od crnogorskih poslovnih banaka, CBCG poklanja po 200 eura, a poslovna banka za koju se roditelji opredijele, uz štednu knjižicu poklanja još 200 eura.

"Na taj način, sva djeca rođena u pomenutom periodu dobijaju na poklon svoju prvu štednju, u ukupnom iznosu od 400 eura", rekli su iz CCBG.

Deponovani iznos od ukupno 400 eura oročiće se na godinu, a nakon isteka tog perioda, roditelji novac mogu podići ili opet položiti na štednju.

Roditelji mogu otvoriti štednu knjižicu samo u jednoj od poslovnih banaka, uz ličnu kartu oba roditelja i izvod iz matične knjige rođenih za novorođeno dijete.

"Zahvaljujući ovoj kampanji, u prethodnih 17 godina, svoju prvu štednju je dobilo blizu 2,5 hiljada beba, za šta je CBCG izdvojila iznos od oko 500 hiljada eura", dodaje se u saopštenju.

CBCG, u sklopu Nedjelje štednje, organizuje i edukativne aktivnosti za mlade – radionice u crnogorskim osnovnim školama na temu novca, štednje, bankarstva i bankarskih proizvoda, kao i online predavanja za srednjoškolce.

"Ove godine, CBCG objavljuje i prvi broj CBCG finansijskog zabavnika, magazina za djecu i mlade, na temu štednje, koji će u štampanoj verziji biti distribuiran školama, a u PDF formatu je dostupan i na internet stranici CBCG", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: