Mještani stakli probleme sa vodosnabdijevanjem i infrastrukturom

Ministarstvo će podržati rješavanje problema poljoprivrednika u Šavniku

„U razgovoru sa poljoprivrednicima Stijović je predstavio na koji način mogu ostvariti podršku kroz agrobudžetske mjere, naglasivši da će u narednom budžetu podrška prema proizvođačima, naročito u stočarskom sektoru, biti još snažnija“, navodi se u saopštenju

2206 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će podržati rješavanje problema u vezu sa vodosnabijevanjem, elektrifikacijom katuna i seoskom infrastrukturom, saopštio je resorni ministar Aleksandar Stijović prilkom posjete poljoprivrednicima u Šavniku.

Stijović je sa saradnicima posjetio poljoprivredna domaćinstva u Šavniku sa kojima je razgovarao o problemima sa kojima se suočavaju i najavio podršku za rješavanje problema oko vodosnadbijevanja, eletrfikacije katuna i izgradnje infrastrukture u toj opštini.

Iz Ministarstva je saopšteno da šavnička sela Bare i Slatina gravitiraju prema Sinjajevini i broje preko 60 gazdinstava koja se dominantno bave stočarskom proizvodnjom.

„U razgovoru sa poljoprivrednicima Stijović je predstavio na koji način mogu ostvariti podršku kroz agrobudžetske mjere, naglasivši da će u narednom budžetu podrška prema proizvođačima, naročito u stočarskom sektoru, biti još snažnija“, navodi se u saopštenju.

Mještani su istakli probleme sa kojima se suočavaju, prvenstveno po pitanjima vodosnadbijevanja i putne infrastrukture.

Stijović je iskazao punu opredijeljenost Ministarstva da se u skladu sa procedurama u najkraćem roku pruži podrška za rješavanje pitanja vodosnadbijevanja i ruralne infrastrukture, kao i elektrifikacije katuna kroz nabavku solarnih panela, pogotovo što se radi o mjestima gdje jos uvijek postoje područna odjeljanja škola, što je neizostavan preduslov za očuvanje i razvoj sela.

Zaključeno je da što prije treba unaprijediti ruralnu infrastrukturu i u što kraćem roku spojiti ruralna područja sa gradovima, kako bi se omogućio opstanak mladih na selima koji treba da preuzmu gazdinstva i budu nosioci stočarske proizvodnje.