Jovović za Odbor direktora ACG traži 12 radnih mjesta, tri automobila...

Jovović je objasnio da je potrebno da odbor direktora ima svoj kabinet, kao što to ima izvršni direktor

13434 pregleda 19 komentar(a)
Jovović, Foto: Boris Pejović
Jovović, Foto: Boris Pejović

Dvanaest radnih mjesta, tri automobila, kancelarije... tražio je, između ostalog, za Odbor direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) član tog tijela Ognjen Jovović, saopšteno je “Vijestima” iz više izvora.

Prema istim informacijama, Jovović - predstavnik Nove srpske demokratije (Nova), od uprave Aerodroma nedavno je zahtijevao da se sistematizacijom naprave radna mjesta za šefa kabineta, tehničkog sekretara, po dva stručna saradnika za pravne i ekonomske poslove, po dva saradnika za kontrolu, portparola i referenta za odnose sa javnošću.

Jovović je juče potvrdio informacije “Vijesti” i objasnio da je potrebno da odbor direktora ima svoj kabinet kao što to ima izvršni direktor.

”Odboru je potrebno da ima svoju stručnu službu, da bismo mogli da radimo i da dođemo do određenih informacija. Logika je da imamo svoj kabinet pošto izvršni direktor ima svoj kabinet”, kazao je Jovović, dodajući da misli da će njegove kolege iz odbora podržati njegov predlog.

Rekao je da bi se to radilo u okviru nove sistermatizacije koja se priprema i koja treba da bude završena najkasnije do sredine decembra.

”Vijesti” su pitale Jovovića koliko bi bilo potrebno novca za nove kadrove koje bi uposlili u kabinet odbora direktora.

”Pokušaćemo da u okviru postojećih kadrova koje imamo u okviru sistematizacije uradimo preraspodjelu”, rekao je Jovović.

Izvor Vijesti, međutim, kaže da bi ne računajući opremanje kancelarija, nabavku službenih automobila... samo za neto zarade eventualno novih službenika, Aerodromi morali da izdvoje oko 12.000 eura mjesečno.

”Za ispunjenje ostalih Jovovićevih zahtjeva biće neophodno više desetina hiljada eura”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Objasnio je da je to bespotrebno gomilanje troškova i da ostali članovi Odbora nijesu, prije nego je Jovović ispostavio zahtjeve, znali za njegov plan.

ACG su prošlu godinu završili sa gubitkom od oko 15 miliona eura, dok je do avgusta ove godine gubitak bio tri miliona.

Bonus video: