Đurović: Građani da osjete boljitak u većim platama

"URA se od prvog dana formiranja Vlade zalagala za hrabre poteze koji jedino i suštinski mogu donijeti reforme. Građanke i građani Crne Gore moraju osjetiti boljitak izražen u većoj plati. Ovaj set mjera vraća vjeru u dostojanstven rad svim onima kojima je u protekle tri decenije bio uskraćen“, smatra Đurović

6509 pregleda 21 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Najava iz Vlade Crne Gore o donošenju seta poreskih zakona kojima bi se povećao minimalni lični dohodak na 450 eura, a privrednicima smanjila opterećenja na plate na nešto preko 20 odsto su ohrabrujuće, ocijenio je danas potpredsjednik URE Goran Đurović.

On ističe da u URI vjeruju da su se resorni ministri dobro pripremili i dobili podršku međunarodnih ekonomskih institucija kako bi ovaj set mjera bio baziran na realnim osnovama.

"URA se od prvog dana formiranja Vlade zalagala za hrabre poteze koji jedino i suštinski mogu donijeti reforme. Građanke i građani Crne Gore moraju osjetiti boljitak izražen u većoj plati. Ovaj set mjera vraća vjeru u dostojanstven rad svim onima kojima je u protekle tri decenije bio uskraćen“, smatra Đurović.

On posebno ističe zdravstvene i prosvjetne radnike, za koje kaže da su stub svakog društva, a kao takvi su bili zapstavljeni i marginalizovani "što je za posljedicu imalo loše stanje u zdravstvu i školstvu".

„Baš kao i kod radnika novi set mjera koji uključuje smanjenje opterećenja na plate je pozdravljen kod privrede jer olakšava poslovanje i uvodi red. Privreda će u vrlo kratkom roku osjetiti benefite ovakvih mjera“, kazao je Đurović.

On napominje i da je neophodno da inspekcijske službe budu rigorozne i uđu hrabro u borbu sa sivom i crnom ekonomijom kako bi ovaj set mjera zaživio.

„Država Crna Gora vapi da bude uređena, počelo se od odlučne borbe protiv šverca i kriminala što je osnov i na šta su su se naslonile i ove ekonomske i poreske reforme a sve zajedno treba da bude garant boljeg života svih građanki i građana naše države. URA je uvijek isticala da će se smjenom režima Crna Gora pokazati da može biti jaka i uspješna“, istakao je on.

Bonus video: