Jelić: Ponovo laži i obmane

"Grotesknom duetu savjetujem da pročitaju nadležnosti istitucije kojom nažalost rukovode, da makar nauče da ih nabroje kad već ne umiju da ih sprovedu u djelo", kazao je Jelić

3683 pregleda 6 komentar(a)
Jelić, Foto: Savo Prelević
Jelić, Foto: Savo Prelević

Bivši direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) Zoran Jelić reagovao je povodom jučerašnjih navoda v.d. direktora Zavoda Gorana Folića i predsjednice Upravnog odbora ZZZCG Hadži Vesne Vujošević.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

"Prva laž

Tvrdnje dueta da 'imaju dokaze' objavljujući moje rješenje od Agencije za mirno rješavanje radnih sporova podsjećam ih da sam 'dokaz' objavio u svom imovinskom kartonu od 02.09.2019.g.

Druga laž

Funkciju direktora ZZZCG sam obavljao od drugog kvartala 2008. do prvog kvartala 2012.g. a ne kako duet tvrdi '2008-2013'.

Treća laž

Duet tvrdi da je 'direktorima institucije bila obaveza da budžetom planiraju sredstva za zarade zaposlenih u skladu sa važećim zakonskim propisima'. ZZZCG je Ministarstvu finansija dopisom 06-3381 od 31.03.2010.g.dostavio godišnje finansijske izvještaje na propisanim obrascima kao i izjavu o utrošku sredstava nakon isteka fiskalne godine. Odluku o usvajanju izvještaja o finansijskom poslovanju ZZZCG donio je Upravni odbor 30.03.2010.g.

Četvrta laž

Duet citira izvještaj DRI iz 2008.g, 'da je potrebno preispitati rad svih komisija'.

Upravni odbor na sjednici održanoj u trećem kvartalu 2009.g. razmotrio je rad navedenih komisija i zaključio da 'je njihovo formiranje i rad bio opravdan'. Kada duet govori o svojim poslovnim dostignućima i brojem sjednica koje su održali? Saopštite javnosti kolikom ste broju nezaposlenih posredovali u zapošljavanju, kolika je stopa registrovane nezaposlenosti i sl.

Podsjećanja radi, u mom mandatu zabiljezena je najmanja stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori od 10,1 (avgust 2009.g.). Takođe vas posjećam na naslove štampe i portala (i iako sve imate dokumentovano o izvještajima o radu od 2008.g. do 2017.g.), gdje se kaže da je u 2008.g zaposleno preko 18.000 osoba a plan za 2011.g je posredovanje u zapošljavanju 11.000 radnika (portal Vijesti od 06.03.2011.g.)

U tekstu (24.07.2012. portal Vijesti) napisano je da kroz program 'radne prakse za visokoškolce' posao našlo 500 nezaposlenih sa fakultetskom diplomom. U tekstu od 25.03.2011.g( portal Vijesti) saopšteno je da će se zaposliti preko 5.500 nazaposlenih lica sa evidencije ZZZCG.

Peta laž

Duet obećava da će 'Zavod biti nalik na evropske sluzbe zaposljavanja koji se prepoznaju po radu i djelima'...

Podsjećanja radi u našem mandatu ZZZCG su posjetili i govorili o savremenoj službi zapošljavanja i njegovom informacionom sistemu direktori nacionalnih službi zapošljavanja i njihovi saradnici Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Makedonije, Albanije, Njemačke, Austrije, Mađarske, Francuske i dr. Posebno naglašavam posjetu Zavodu tadašnjeg njemačkog ambasadora Pitera Platea koji je izjavio 'da je ZZZCG prva institucija u Crnoj Gori koja je već spremna za ulazak u EU'!

A ko danas od stranih zvaničnika posjećuje Zavod i koji su vam poslovni rezultati???

Na kraju ističem da se više neću oglašavati, a pravdu ću potražiti na sudu. Grotesknom duetu savjetujem da pročitaju nadležnosti istitucije kojom nažalost rukovode, da makar nauče da ih nabroje kad već ne umiju da ih sprovedu u djelo", zaključio je Jelić.

Bonus video: