“Damen” bi da uspostavi redovne brodske linije u Boki

Državnim i lokalnim zvaničnicima predstavljeni rezultati studije, izrađene u prethodnom periodu, o prednostima i isplativosti projekta

2509 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Sastanak predstavnika bokeljskih opština, Ministarstva kapitalnih investicija i holandskog brodograđevinskog konzorcijuma Damen, na temu mogućnosti organizovanja pomorskog međugradskog linijskog prevoza u Bokokotorskom zalivu, održan je u petak popodne u Tivtu.

Prezentaciju potencijalnog projekta održao je Peter Robert, direktor za razvoj novih biznisa u kompaniji Damen, a sastanku je prisustvovao i ambasador Holandije za Srbiju i Crnu Goru, Joost Reintjes.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija sastanku su prisustvovali ministar Mladen Bojanić i državni sekretar Zoran Radunović, dok su ispred bokeljskih opština bili prisutni predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i potpredsjednik Opštine Vladimir Arsić, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, kao i potpredsjednik Opštine Kotor Siniša Kovačević.

“Državnim i lokalnim zvaničnicima tom prilikom predstavljeni su rezultati studije, izrađene u prethodnom periodu, o prednostima i isplativosti ovakvog projekta u Boki, a raspravljano je i o postojećim infrastrukturnim i zakonskim ograničenjima u toj oblasti, te o mogućim načinima prevazilaženja tih ograničenja. Nakon razmjene stavova, dogovoreno je da se razgovori o ovom projektu između sve tri strane nastave u narednom periodu,” saopšteno je tim povodom iz Opštine Tivat.

Pored prezentacije, na radnom stolu su se našle i druge teme, poput postojećih problema u saobraćajnoj infrastrukturi na primorju, zakonskih regulativa u pojasu morskog dobra i planiranih kapitalnih projekata na području Boke u narednom periodu.

Bonus video: