Stijović: Proizvodnja u kompaniji "Montenegro čips" trebalo bi da počne krajem februara ili u martu

Stijović, predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i predstavnici kompanija "Vipa" i "Pestova", Bedri Kasumi, danas su u Tuzima razgovarali sa više od 60 proizvođača krompira iz centralne oblasti Crne Gore

15368 pregleda 25 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Proizvodnja u kompaniji "Montenegro čips" trebalo bi da počne krajem februara ili u martu, saopštio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

On je najavio da se u januaru pokreće opremanje prvog pogona u hali koja je završena.

Stijović, predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj i predstavnici kompanija "Vipa" i "Pestova", Bedri Kasumi, danas su u Tuzima razgovarali sa više od 60 proizvođača krompira iz centralne oblasti Crne Gore.

čips Tuzi
foto: Gov.me

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV), tokom susreta sagovornici su analizirali stanje proizvodnje krompira i razgovarali o modelima buduće saradnje i mogućnostima za unapređenje ove oblasti.

"Bedri Kasumi, vlasnik fabrike Vipa, izrazio uvjerenje da se u Crnoj Gori, shodno kvalitetu krompira i pogodnim uslovima za proizvodnju, može doći do proizvoda visokog kvaliteta. On je istakao da je sa prvim pogonom, koji je početak, kompanija spremna da dočeka narednu sezonu, nakon čega se planira povećanje i proizvodnja domaćeg čipska od krompira porizvedenog u Crnoj Gori", navodi se usaopštenju.

Dodaje se da je razgovarano i o otvorenim pitanjima iz ovog sektora, kao što su rješavanje problema sjemenskog materijala, tipovima i cijenama mineralnih đuriva koja se mogu koristiti, akcizama za gorivo za poljoprivredne proizvođače kao i drugim faktorima koji mogu uticati na proizvodnju.

Bonus video: