Spajić: Uvodimo porez na gotovinu za pravna, a ne za fizička lica

U tekstu Vijesti koji je Spajić podijelio u svojoj Tviter objavi nigdje se ne navodi da se uvodi porez na gotovinu za fizička lica, već je jasno naznačeno da je riječ o oporezivanju pravnih lica. Vijesti su to dodatno potkrijepile i grafikama koje su postavljene u objavljenom tekstu na portalu

17640 pregleda 64 komentar(a)
Spajić, Foto: Savo Prelević
Spajić, Foto: Savo Prelević

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić na svom Tviter nalogu danas je napisao da je apsolutna nestina da Vlada uvodi porez na podizanje gotovine na fizička lica i uz svoju objavu podijelio je tekst objavljen u "Vijestima" pod naslovom "Bankari neće da budu Spajićevi poreski obveznici".

"Apsolutna je neistina da se programom Evropa sad uvodi porez na podizanje gotovine za fizička lica. Programom se uvodi porez od 5 odsto na podizanje gotovine sa poslovnih računa za pravna lica i obveznike po osnovu samostalne djelatnosti. Banke iznos sredstava po osnovu tog poreza uz prilagođavanje svojih softvera, prenose na račun budžeta, kao što to rade i sa svim drugim oblicima poreza po odbitku. Cilj svake mjere programa Evropa sad je isključivo dobrobit građana, a ove konkretno da se novac koji je dobrim djelom služio za davanje keša na ruke, preusmjeri na legalne tokove", napisao je Spajić na Tviteru.

U tekstu koji je Spajić podijelio u svojoj Tviter objavi nigdje se ne navodi da se uvodi porez na gotovinu za fizička lica, već je jasno naznačeno da je riječ o oporezivanju pravnih lica. Vijesti su to dodatno potkrijepile i grafikama koje su postavljene u objavljenom tekstu na portalu.

Povezani članci

10. Novembar 2021.

Bankari neće da budu Spajićevi poreznici

Bonus video: