LIMIT PRIME

Da li je Bitcoin sigurna luka za investitore?

Kripto podržavaoci tvrde da je za razliku od dolara ili bilo koje druge tradicionalne valute, digitalni novčić dizajniran da ima ograničenu ponudu, tako da ne može biti obezvrijeđen od strane vlade ili centralne banke koja bi distribuirala previše istih

46170 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Limit prime
Foto: Limit prime

U vremenu kada većina centralnih banaka u svijetu „štampa“ svjež novac i “upumpava” ga u sistem kako bi se obezbijedila neophodna likvidnost uslijed krize izazvane Covid-19 pandemijom, očekivano je da veća količina novca dovodi do pada relativne vrijednosti istog.

Inflacija u SAD je u oktobru dostigla najveću vrijednost u poslednje tri decenije. Porast cijena zabilježen je i kod osnovnih životnih namirnica i kod luksuznih dobara. Razlog za ovakvu situaciju, sem “upumpavanja” novca, može biti i konstantan nedostatak ponude i velika potražnja.

Iz Sekretarijata rada US saopšteno je da je oktobarski indeks potrošačkih cijena, koji mjeri koliko potrošači plaćaju za robu i usluge, porastao za 6,2% u odnosu na prošlu godinu. To je bio najbrži 12-mjesečni rast od 1990. godine i peti mjesec za redom sa inflacijom iznad 5%.

Ovo bi značilo da ako bi se inflacija od 6,2% zadržala na istom nivou tokom 10 godina, trenutnih 100.000 dolara bi postalo 54.800 dolara.

Ovakva situacija širi zabrinutost i opterećuje investitore, tjerajući ih da traže načine kako da sačuvaju vrijednost svog novca. Tradicionalni način zaštite od inflacije je investiranje u zlato, ali su se u modernim uslovima poslovanja pojavili i drugi načini. Kao jedan od najpopularnijih smatraju se kriptovalute, među kojima prednjači Bitcoin.

Bitcoin kao čuvar vrijednosti

Limit prime
foto: Limit prime

Vlasnici kriptovaluta su u jedinstvenoj poziciji i imaju koristi od ovih najnovijih dešavanja ili bar dobiju utočište od istih. Naime, opadanje vrijednosti fiat valuta, poput dolara, naglasilo je nadmoć Bitcoina i drugih altcoina kada je u pitanju zaštita od inflacije.

Bitcoin je oborio još jedan rekord i na pragu je da po prvi put dosegne 69.000 dolara nakon što su podaci o inflaciji podstakli argumentaciju o Bitcoinu kao čuvaru vrijednosti.

Najveća kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti porasla je za čak 1,9% na 68.991 dolara prošle srijede, nadmašivši prethodni maksimum postavljen na početku nedelje u Njujorku.

Prema podacima Bitcoin Stimulus-a, Amerikanci koji su u aprilu 2020. godine uložili svoje čekove od 1.200 dolara koje su dobili kao dio državnog programa podrške, u Bitcoin, sada imaju BTC u vrijednosti od 12.172 dolara, što predstavlja povećanje od 914%.

Kripto podržavaoci tvrde da je za razliku od dolara ili bilo koje druge tradicionalne valute, digitalni novčić dizajniran da ima ograničenu ponudu, tako da ne može biti obezvrijeđen od strane vlade ili centralne banke koja bi distribuirala previše istih. Zato Bitcoin i ostale kriptovalute mogu biti dobri čuvari vrijednosti novca i sigurna luka za sve investitore i trgovce.

Kako možete ulagati u Bitcoin?

Ono što je sjajno kada su u pitanju kriptovalute, je to što je u njih relativno lako ulagati i veliki broj ljudi to svakodnevno radi.

Iako trgovci definitivno mogu ostvariti zaradu kupujući kriptovalute kada cijena padne i prodajući ih kada poraste, u tom procesu može proći mnogo vremena.

Možda je vrijeme da razmislite o CFD trgovanju.

Prednost CFD trgovanja kriptovalutama je ta što omogućava trgovcima da potencijalno zarade novac pravilnim predviđanjem da li će cijena kriptovalute rasti ili padati. Sem toga, na ovaj način trejderi mogu koristiti leveridž kako bi znatno povećali svoj potencijalni dobitak.

Sada to možete učiniti na vrlo jednostavan i efikasan način - otvaranjem računa za trgovanje kod licenciranog investicionog društva Limit Prime Securities.

Ova renomirana kompanija je regulisana od strane Komisije za tržište kapitala Crne Gore i kroz svoju platformu vam nudi direktan pristup svjetskim berzama i trgovanje najatraktivnijim finansijskim instrumentima.

Ako želite da započnete trgovinu, možete da se registrujete ovdje, a za više informacija možete pozvati na broj +382 67 242 242 i neko od zaposlenih u Limit Prime Securities će vam izaći u susret.

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt: http://www.limitprime.com/me

Broj telefona: +382 67 242 242

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin