Nema prepreke za gradnju Porto Budve: Pored vrtića gradiće se stambeni i poslovni prostori

Izdavanjem dozvole je stavljena je tačka na desetomjesečni postupak, čime je Alart centar dobio dozvolu za gradnju svih faza. Kompanija je imala dozvolu za gradnju podzemnih garažnih prostora i radovi se intenzivno izvode
511 pregleda 3 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.11.2017. 19:56h

Opština Budva izdala je juče građevinsku dozvolu kompaniji Alart centar za gradju luksuznog kompleksa Porto Budva nadomak Staroga grada.

Kompanija biznismena Nasera Ramaja i Alena Sijarića dan ranije je uplatila četiri miliona eura na ime komunalija. Pošto su novca uplatili odjednom dobili su popust od 20 odsto.

Na 6.000 kvadrata zemljišnog kompleksa, pored centralnog vrtića predviđena je gradnja 18 hiljada kvadrta stambeno-poslovnog prostora i osam hiljada kvadrta poslovnog prostora.

Izdavanjem dozvole je stavljena je tačka na desetomjesečni postupak, čime je Alart centar dobio dozvolu za gradnju svih faza. Kompanija je imala dozvolu za gradnju podzemnih garažnih prostora i radovi se intenzivno izvode.

Projektom je predviđena gradnja šoping centara na dvije etaže i osam spratova, stambenog dijela spa-centra i ostalih sadržaja.

Cjelokupna procedura za izdavanje građevinske dozvole je počela prije godinu kada je gradom upravljala Demokratska partija socijalista.

Alart centar je parcelu kupio od budvana Bora i Jova Lazovića.

Porto Budva koštaće više od 50 miliona eura, a kompanija je već uložila deset miliona. Gotovo polovina stanova i poslovnih prostora je već prodato i uknjiženo u katastru. Iz kompanije su kazali da su zadovoljni izdavanjem dozvole i da će radove intenzivirati.

Svi vlasnici apartmana u kompleksu Porto Budva imaće obezbijeđenu uslugu izdavanja apartmana u turističke svrhe. Veliko otvaranje kompleksa planira se za sezonu 2019.

Bonus video: