Inspekcija kontrolisala 53 ugostiteljska objekta: Utvrđeno devet nepravilnosti, podnijete tri krivične prijave

Utvrđeno da jedan objekat radio bez odobrenja za rad, odnosno „crno“ i isti je novčano kažnjen, ispražnjen i zapečaćen

5421 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Turistička inspekcija sprovela je tokom petka i subote veče pojačan nadzor na području cijele Crne Gore i kontrolisala poštovanje epidemioloških mjera i poslovanje 53 ugostiteljska objekta uz asistenciju Uprave policije.

Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslova (UIP), tom prilikom je utvrđeno devet nepravilnosti, a podnijete su tri krivične prijave zbog nepoštovanja mjera koje se odnose na ograničavanje broja ljudi za stolom, nepostasvljanje pregrade i neposjedovanje jednog od četiri uslova iz Nacionalne kovid potvrde.

"Inspektori su izdali pet prekršajnoh naloga u ukupnoj vrijednosti od 3.900 eura, zbog rada bez odobrenja i nenošenja maski od strane zaposlenih. Zbog ponavljanja istih prekršaja – zbog nedozvoljenog pušenja u lokalu i kao i zbog kršenja mjera, izdata su dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kojima se zapravo zahtjeva od prekršajnog suda izricanje visokih kazni", kazali su iz UIP.

Dodaju da je utvrđeno da jedan objekat radi bez odobrenja za rad, odnosno „crno“ i isti je novčano kažnjen, ispražnjen i zapečaćen.

"Nastavljamo da apelujemo na sve ugostistelje da postupaju odgovorno, te da moraju obezbijediti jedno lice koje će kontrolisati sprovođenje mjera u lokalu, a da zaposleni moraju imati kovid potvrdu isto tako kao i njihovi gosti. Molimo građane da prijave sve nepravilnosti na besplatni broj kol centra Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555, jer po svim prijavama postupamo prioritetno", zaključuju iz UIP.

Bonus video: