Srzentić: Ministarstva zajedno rade na stvaranju vlade svih građana

Srzentić je upoznala Risalo sa aktivnostima Ministarstva na polju digitalizacije, posebno u oblasti djelovanja Kancelarije za različitost, ravnopravnost i inkluzija.

3665 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija
Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija, zajedno sa ostalim ministarstvima, radi na stvaranju vlade svih građana, ravnopravne za sve, poručila je resorna ministarka Tamara Srzentić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Srzentić je, tokom zvanične posjete Estoniji, razgovarala sa ministarkom za socijalnu zaštitu u Ministarstvu za socijalne poslove Signe Risalo.

Navodi se da su razgovarale o digitalizaciji u dijelu socijalnih benefita i davanja za građane, ali i principima ravnopravnosti na kojima počivaju oba ministarstva.

Srzentić je upoznala Risalo sa aktivnostima Ministarstva na polju digitalizacije, posebno u oblasti djelovanja Kancelarije za različitost, ravnopravnost i inkluzija.

Kako je kazala, ravnopravnost, različitost i inkluzija su strateški principi, koje to Ministarstvo nastoji da uključi u sve politike, procese i strateška dokumenta.

“Ono na čemu radimo zajedno sa ostalim ministarstvima je kako da stvorimo vladu svih svojih građana i ravnopravnu za sve i kako da obezbijedimo bolji pristup uslugama za ranjive grupe”, kazala je Srzentić.

On je navela da uspostavljaju standarde i principe kojima različitost, ravnopravnost i inkluzija postaju prirodni dio vrijednosti.

“U svemu ovome nam je važna podrška civilnog, privatnog i međunarodnog sektora”, dodala je Srzentić.

Risalo je poručila da se treba voditi računa o maksimalnom korišćenju svih informacija o građanima i građankama, ali i o privatnosti i bezbjednosti informacija.

Ona je kazala da i u Estoniji uvijek ima dosta prostora za unapređenje procesa i udruženost snaga sa privatnim sektorom i da zbog toga pozdravlja saradnju Ministarstva javne uprave sa privatnim sektorom.

U saopštenju se navodi da su Srzentić i Risalo razgovarale i o aktivnostima koje je potrebno dodatno preduzeti na polju Zakona o istopolnom partnerstvu u obje zemlje kako bi dobio punu implementaciju.

Bonus video: