Unaprjeđenjem elektrodistributivne mreže ispratiti razvoj Kolašina kao turističkog centra

"Cilj tih projekata je obezbeđivanje sigurnog i kvalitetnog napajanja potrošača, stvaranje uslova za dalji razvoj elektrodistributivne mreže i omogućavanje priključenja novih objekata", poručili su iz CEDIS-a

1770 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Kolašin
Foto: Opština Kolašin

Postavljanje kablova i trafostanica na lokacijima Lokve, Breza, Bašanje brdo, Selišta, Smailagića Polje…, konkretni su projekti koji će poboljšati kvalitet i sigurnost smabdijevanja električnom energijom na području kolašinske opštine.

To je poručeno sa sastanka predsjednika Opštine Milosava Bulatovića i predsjednika Skupštine Milana Đukića, sa sa predstavnicima CEDIS-a Borislavom Vukovićem, koordinatorom, i Miljanom Janketićem , rukovodiocem sektora održavanja.

Teme sastanka, koji je incirao Đukić, bili bili aktuelni projekti unapređenja snabdijevanja električnom energijom, te procedure i postupci nadležnih organa Opštine u odnosu na izgradnju električne infrastrukture. Takođe i mogućnosti unapređenja saradnje između CEDIS-a i Opštine Kolašin u budućem periodu.

Predstavnici CEDIS-a su kazali da očekuju da Bulatović i Sekretarijat za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj što prije donesu neophodne odluke o izgradnji lokalnih objekata na tim lokacijama. Podsjetili su da je to jedan od uslova da ti projekti budu realizovani što prije.

“Cilj tih projekata je obezbeđivanje sigurnog i kvalitetnog napajanja potrošača, stvaranje uslova za dalji razvoj elektrodistributivne mreže i omogućavanje priključenja novih objekata. Ti programski ciljevi i zadaci posledica su ubrzanog razvoja u Kolašinu. CEDIS spreman za buduće projekte koji treba da obezbijede kvalitetno snabdijevanje električnom energijom Kolašina kao turističkog centra”, poručili sui z CEDIS-a.

Bulatović, kako je saopštio, očekuje da velike projekte u turizmu i saobraćaju isprate i neophodni projekti u snabdijevanju električnom energijom. On je rekao da je obradovan projektima, kojima CEDIS namjerava da poboljša kvalitet snabdijevanja strujom u kolašinskim naseljima.

Đukić je kazao da se nada da će da rukovodstvo CEDIS-a i državni organi razumjeti potrebu građana i privrednih subjekata u Kolašinu za unapređenjem kvaliteta infrastrukture i snabdijevanja. On je toj kompaniji zahvalio na pomoći sportskim klubovima i manifestacijama u Kolašinu tokom ove godine.

Bonus video: