Radonjić podnio neopozivu ostavku na funkciju direktora HE "Piva": Ja sam samo obični srpski nacionalista

"U obrazloženju, kao razlog ostavke, Radonjić navodi da je svjestan svoje lične odgovornosti i neprijatnosti koju je prouzrokovao za kompaniju", navodi se u saopštenju EPCG

31653 pregleda 64 komentar(a)
Radonjić, Foto: Facebook/Radomir Radonjić
Radonjić, Foto: Facebook/Radomir Radonjić
Ažurirano: 19.11.2021. 15:02h

Direktor Hidroelektrane (HE) "Piva", Radomir Radonjić, podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

"U obrazloženju, kao razlog ostavke, Radonjić navodi da je svjestan svoje lične odgovornosti i neprijatnosti koju je prouzrokovao za kompaniju", navodi se u saopštenju.

Radonjić je prethodnih dana uredno koristio svoj Fejsbuk nalog za komentare sa elementima govora mržnje.

Povezani članci

17. Novembar 2021.

Direktor HE Piva govor mržnje smatra odbranom Crne Gore

Radonjić je saopštio da neopozivu ostavku podnosi kao moralan čin.

"Duboko svjestan lične odgovornosti što sam usljed nespremnosti da mijenjam navike i suštinu svog bića, doveo kompaniju u neprijatnu situaciju, kao moralan čin podnosim neopozivu ostavku na mjesto Rukovodioca Podružnice HE "Piva". Istovremeno izražavam žaljenje ako se iko lično pronašao uvrijeđenim ili prozvanim mojim javnim istupima na društvenim mrežama, kao i čvrst stav da te izjave nisu "govor mržnje", nego samo malo grublje iskazan i malo širim metaforama objašnjen stav prema društveno političkom stanju u Crnoj Gori", istakao je Radonjić.

On je dodao da će pred nadležnim organima dokazati da nije "govornik mržnje", kao što je kako je kazao, već u više navrata u periodu prije nego što je došao na funkciju dokazao (pa i ako se radilo o grubljem iznošenju stava na društvenim mrežama).

"Ja sam samo jedan obični srpski nacionalista, konzervativno-tradicionalističke provenijencije, koji se iskreno pribojava od procesa "modernog turčenja moje đedovine Crne Gore"", zaključio je Radonjić.

Bonus video: