NTO: Značajna perspektiva za saradnju Crne Gore i Velike Britanije

"Krapović je kazao da, pored crnogorske obale po kojoj je prepoznata, postoji veliki prostor da se investitorima i turoperatorima iz Velike Britanije predstavi sjeverni dio Crne Gore koji rapolaže značajnim prirodnim resursima“, kaže se u saopštenju

2409 pregleda 1 komentar(a)
Foto: NTO
Foto: NTO

Između Crne Gore i Velike Britanije postoji značajna perspektiva za saradnju u oblasti turizma i investicija, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Navodi se da su predsjednik skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Dragan Krapović i direktorica NTO Ana Tripković Marković danas održali video sastanak sa članom Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Martinom Vikersom.

Kako je saopšteno, Krapović je istakao značajan potencijal Crne Gore kao investicione destinacije, posebno nakon završetka prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare.

„Krapović je kazao da, pored crnogorske obale po kojoj je prepoznata, postoji veliki prostor da se investitorima i turoperatorima iz Velike Britanije predstavi sjeverni dio Crne Gore koji rapolaže značajnim prirodnim resursima“, kaže se u saopštenju.

Krapović je kazao da će, u narednom period, staviti akcenat upravo na valorizaciju tog dijela države.

Direktorica NTO-a Ana Tripković Marković, kazala je da posebnu pažnju posvećuju tržištu Velike Britanije, koje spada u red tržišta prvog prioriteta za Crnu Goru.

„Ona je informisala Vikersa da su prilikom učešća na jednom od najvažnijih svjetskih sajmova turizma WTM 2021 u Londonu već ugovoreni sedmodnevni aranžamni za Crnu Goru za iduću godinu“, navodi se u saopštenju.

Tripković Marković je kazala da se samo nekoliko sedmica nakon objavljivanja paket tura za Crnu Goru bilježi izuzetno dobar buking sa tog tržišta.

Ona je navela da je riječ o drugom po veličini turoperatoru u Velikoj Britaniji, Jet 2 holidays, koji leti za Dubrovnik, i koji će turiste sa tih letova slati u Crnu Goru, dok direktne letove sa Crnom Gorom planiraju za 2023. godinu.

foto: NTO

„Druga avio kompanija easyJet za iduću godinu već planira direktne letove za Crnu Goru iz Londona i Mančestera od kraja marta do kraja septembra mjeseca, što će dodatno približiti britansko tržište našoj destinaciji“, kazala je Tripković Marković.

Vikers se, kako su kazali iz NTO, saglasio da postoji značajna perspektiva za buduću saradnju dvije države u oblasti turizma i investicija.

On je najavio posjetu Crnoj Gori u prvom kvartalu naredne godine, kako bi detaljnije razmotrili mogućnosti i dogovorili konkretne korake u cilju privlačenja kako investitora, tako i turoperatora iz Velike Britanije.

“Vikers je istakao spremnost da pruži podršku Crnoj Gori na njenom putu razvoja, i naglasio značaj nastavka intenzivne komunikacije između njegovog kabineta i predstavnika Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje i NTO”, kaže se u saopštenju.