posjetio Skijališta Crne Gore

Presker: Učvršćivanje saradnje Slovenije i Crne Gore kroz uzajamnu podršku u turizmu

Tom prilikom je Presker saopštio da će u narednom periodu raditi na tome da obavijesti javnost u Sloveniji o kapacitetima skijaške infrastrukture u Crnoj Gori sa ciljem privlačenja što većeg broja turista

2169 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Skijališta CG
Foto: Skijališta CG

Ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker izrazio je želju za učvršćivanjem saradnje Slovenije i Crne Gore kroz uzajamnu podršku u dijelu privrede koji se odnosi na turizam.

Presker je danas posjetio Skijališta Crne Gore i sastao se sa v.d. izvršnog direktora Đurom Miloševićem i njegovim saradnicima.

Tom prilikom je Presker saopštio da će u narednom periodu raditi na tome da obavijesti javnost u Sloveniji o kapacitetima skijaške infrastrukture u Crnoj Gori sa ciljem privlačenja što većeg broja turista.

U saopštenju Skijališta CG se navodi da je Milošević prezentovao cjelokupnu ponudu ski centra Kolašin 1600, planove za predstojeću zimsku turističku sezonu sa posebnim akcentom na puštanje u rad žičare K7 koja će spojiti ski centre Kolašin 1600 i Kolašin 1450, "čime će ovaj ski centar postati konkurentan u regionu".

"Dogovorena je i organizacija diplomatskog dana na snijegu tokom predstojeće zimske turističke sezone, kada će diplomate iz raznih zemalja dobiti priliku da se takmiče u sportovima na snijegu na ski centru Kolašin 1600", piše u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici turističke agencije „Gold Travel“ iz Podgorice, kao i predstavnik magazina za ugostiteljstvo i turizam Caffe Montenegro.