SPP: Broj nezaposlenih i socijalno ugroženih u gradovima sa bošnjačkom većinom, slika "brige" DPS-a i BS-a za njih

"Katastrofalno stanje je daleko poraznije kada se suštinski analizira vaša dosadašnja vlast na sve segmente društva"

2372 pregleda 2 komentar(a)
Rožaje (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Rožaje (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Stranka pravde i pomirenja (SPP) saopštila je da slika gradova sa bošnjačkom većinom, na čelu sa Rožajama, "odražava stvarnu sliku "autentične" brige, truda i zalaganja, patriotizma i stručnosti tro-decenijske i decenijske vlasti, kako na opštinskom tako i na državnom nivou" Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke.

Vijesti su danas, pozivajući se na zvanične državne podatke objavile da u 16 crnogorskih opština, od ukupno 24, penzionera ima više nego zaposlenih. U osam opština nezaposleni su brojniji od zaposlenih, dok u tri opštine Rožajama, Plavu i Gusinju ima više i korisnika socijalne pomoći nego radnika

Predsjednik OO SPP Rožaje, Mehmed Kalač naveo je da je u Rožajama, gdje je 2.461 zaposlenih naspram 10.302 nezaposlenih i socijalnih slučaja, stanje katastrofalno.

"Vaša "borba" za multietničku i multikonfesionalnu Crnu Goru kada je u pitanju Rožaje zasnivala se na manipulaciji da je interes države preči od interesa građana, što je u ovom slučaju rezultiralo masovnim iseljavanjem etničke populacije koja je 100 odsto i bezrezervno odana državi. Tako se godinama nameće teza da je Rožajcima važnije ko će biti vlast na Cetinju, Budvi ili Herceg Novom, pokušavajući da zataškate informacije o siromaštvu, nezaposlenosti i svih oblika degradacije vlastitog dvorišta. Takvim pristupom, iseljavanjem Bošnjaka vi "autentična" gospodo urušavate i građansku Crnu Goru, jer ste samo za poslednjih 10 godina, direktno vašim postupcima i nepostupcima, iz Crne Gore iselili preko 20.000 Bošnjaka ili da vam prevedemo na vaš omiljeni jezik - sigurna tri poslanička mandata", navodi se u saopštenju Kalača.

Dodaje, između ostalog i da se DPS-u i BS-u "kalkulacija potreba građana isključivo uklapa sa partijskim predizbornim potrebama".

"Naš problem je što Rožaje ima duplo više socijalnih slučajeva i duplo više nezaposlenih od zaposlenih. Kada tome dodamo i penzionere, dobijamo brojke koje lede krv u žilama. Sve vaše decenijske i dugogodišnje manipulacije kako vi zapravo branite ovaj narod i državu Crnu Goru, razotkriva jedna jedina tabela stvarnog rezultata vaše brige. Katastrofalno stanje je daleko poraznije kada se suštinski analizira vaša dosadašnja vlast na sve segmente društva. Od dostojanstvenih ljudi koji svojim radom, trudom i pameću zavređivaše poštovanje bivše Jugoslavije, 'autentično' ste napravili najveći kolektivni socijalni slučaj u bivšoj Jugoslaviji".

U saopštenju Kalača se navodi da ima dovoljno obrazovanih, poštenih i radnih Rožajaca i Rožajki, koji će preporoditi taj kraj, "vratiti dostojanstvo građanima, razvijati Rožaje i sačuvati omladinu ovdje, a samim tim i ojačati i čuvati nezavisnu i suvjerenu Crnu Goru".

Povezani članci

22. Novembar 2021.

INFOGRAFIK Penzionera više nego radnika u 16 opština

"Vaša politika manipulacije agonijom naroda guši i one među vama koji su željeli i mogli da pokrenu stvari sa mrtve tačke. Naš politički cilj je da stvorimo administrativne mogućnosti da to i urade, i omogućimo da ta pozitivna energija, stručnost, odgovornost i ljubav prema ovom gradu i ovoj državi pobjedi promociju i usađivanje manje vrijednosti i nesposobnosti koji 'krase' lokalnu samoupravu svih ovih godina", saopštio je Kalač.

Bonus video: