MFSS: Spajić sa predstavnicima EIB razgovarao i o tješnjoj saradnji u finansiranju infrastrukturnih projekata...

U saopštenju se navodi da Spajić boravi u prvoj radnoj posjeti Luksemburgu, gdje se sastao sa predstavnicima Evropske investicione banke (EIB) koje predvodi potpredsjednica Liliana Pavlova, potpredsjednica EIB-a odgovorna za poslovanje u Crnoj Gori

4020 pregleda 8 komentar(a)
Spajić, Foto: MFSS
Spajić, Foto: MFSS
Ažurirano: 24.11.2021. 19:18h

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić ocijenio je da se investicioni ugovor između Evropske investicione banke (EIB) i Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore (IRF) odlično uklapa i podržava ciljeve programa reformi "Evropa Sad" - inkluzivni ekonomski rast sa fokusom zadržavanja mladih u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS).

U saopštenju se dodaje da Spajić boravi u prvoj radnoj posjeti Luksemburgu, gdje se danas sastao sa predstavnicima Evropske investicione banke (EIB) koje predvodi potpredsjednica Liliana Pavlova, potpredsjednica EIB-a odgovorna za poslovanje u Crnoj Gori.

"Sjajne ocjene i podrška programu “Evropa sad", ocijenio je Spajić nakon sastanka.

Iz MFSS su kazali da je Spajić razgovarao sa predstavnicima EIB i o mogućnostima za tješnju saradnju u finansiranju infrastrukturnih projekata i prečišćavanju otpadnih voda.

Spajić je kazao da država čini sve da u ovim izazovnim vremenima poboljša standard građana Crne Gore, čemu se doprinosi i kroz osnaživanje rada mikro, malih i srednjih preduzeća.

"Ta preduzeća ostvaruju snažan uticaj na stabilan ekonomski razvoj i stvaranje uslova da Crna Gora bude nova članica EU. Njihov razvoj dovodi do rasta BDP-a i znači otvaranje novih radnih mjesta", naglasio je Spajić.

On je dodao da prelazak na zelenu ekonomiju pomaže da se mladima koji su budućnost obezbijede bolji i zdraviji uslovi za život.

"Ozelenjivanje crnogorske privrede je ono po čemu može postati jako konkurentna, kao mala zemlja velikih mogućnosti", poručio je Spajić nakon potpisivanja ugovora između EIB i IRF, a čija je prva tranša 50 miliona eura od ukupnog iznosa kreditiranja.

Bonus video: