Tripković Marković: Tržište Poljske je od izuzetnog značaja za Crnu Goru

U saopštenju se navodi da je Tripković Marković "upoznala prisutne sa brojem gostiju koji dolaze iz Poljske za period od 2010 – 2019. godine, saradnjom sa više od 20 poljskih turoperatora koji trenutno prezentiraju Crnu Goru u svojim programima, značajem društvenih mreža i globalnih platformi, sa posebnim osvrtom na "E – learning" program, za poljske turoperatore putem kojih se mogu informisati o kompletnoj turističkoj ponudi Crne Gore"

2760 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Tržište Poljske je od izuzetnog značaja za Crnu Goru, saopštila je Ana Tripković Marković, direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Iz Skupštine Crne Gore je saopšteno da su drugog dana posjete, Delegaciju poljskog parlamenta Sejma ugostile su predstavnice Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

"Delegaciju su činili: predsjedavajući Odbora za fizičku kulturu, sport i turizam, Marek Matuzevski, predsjednik Pododbora za turizam, Gžegož Matusijak, članovi Odbora Pjotr Uruski i Przemislav Drabek, dok su Nacionalnu turističku organizaciju predstavljale dr Ana Tripković Marković, direktorica, Anisa Murić, savjetnica u kabinetu direktorice i Nina Vukčević, portparolka", ističe se u saopštenju Skupštine.

U saopštenju se navodi da je Tripković Marković "upoznala prisutne sa brojem gostiju koji dolaze iz Poljske za period od 2010 – 2019. godine, saradnjom sa više od 20 poljskih turoperatora koji trenutno prezentiraju Crnu Goru u svojim programima, značajem društvenih mreža i globalnih platformi, sa posebnim osvrtom na "E – learning" program, za poljske turoperatore putem kojih se mogu informisati o kompletnoj turističkoj ponudi Crne Gore".

"Na sastanku je naglašena potreba saradnje sa Nacionalnom turističkom organizacijom Poljske. Ocijenjeno je da bi međusobna saradnja omogućila popunjenost turističkih i avio kapaciteta, a kao projekat od izuzetnog značaja predstavljena je izgradnja auto puta "Via Karpatia" koji će povezati jug i sjever Evrope", piše u saopštenju Skupštine.

Iz Skupštine su dodali da je posjeta nastavljena obilaskom Nacionalnog parka (NP) "Durmitor" i sastankom sa direktoricom Turističke organizacije (TO) Žabljak, Vanjom Krgović Šarović.

Posjeta Žabljaku
Posjeta Žabljakufoto: Skupština Crne Gore

"Tom prilikom je prezentovana turistička ponuda sjevernog dijela Crne Gore, tradicionalni zanati, vještine ručnog rada, durmitorska hrana i nacionalna kuhinja. Posebno je naglašena dostupnost ovog područja za biciklistički turizam, pješačenje, planinarenje i skijanje. Razgovarano je o mogućim investicionim projektima za koje je zainteresovana Poljska. Ocijenjeno je da Crna Gora ima veliki turistički potencijal koji je konkurentan, kako cjenovno tako i po svojoj ponudi i kvalitetu, ne samo zemljama regiona već i šire", navodi se u saopštenju.

Iz Skupštine su rekli da je zaključeno da zahvaljujući konekciji nacionalne poljske avio kompanije "LOT", dvije zemlje imaju dobru avio povezanost i naglašeno je da će Poljska pružiti punu podršku Crnoj Gori u daljem razvoju turizma naročito u dijelu aktivnog odmora u prirodi za koji se turisti iz Poljske sve više opredjeljuje.

"Još jednom je istaknuta potreba da turistička ponuda Crne Gore bude dostupna na poljskom jeziku, što umnogome olakšava indivudalcima da se infomišu o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji. Sagovornici su se saglasili da će članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji doprinijeti bržem razvoju Crne Gore kao turističke destinacije, te da je potrebno u narednom periodu intenzivirati saradnju u oblasti turizma i ekonomije u cilju značajnije razmjene turista između dvije zemlje, ali i bolje vidljivosti Crne Gore na poljskom tržištu", zaključuje se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

Bonus video: