Luxair: Povećana potražnja karata za Crnu Goru za božićne i novogodišnje praznike

Saopšteno da linija ka Tivtu privlači mnogo veću pažnju putnika

2292 pregleda 0 komentar(a)
Foto: ccmontenegro.lu
Foto: ccmontenegro.lu

Potražnja karata za Crnu Goru za period božićnih i novogodišnjih praznika je povećana, saopštili su iz avio-kompanije Luxair.

Avioni te luksemburške avio-kompanije će letjeti prema Podgorici od 16. decembra ove do 6. januara naredne godine.

To su saopšteno na jučerašnjem sastanku predsjednice Kulturno-informativnog centra (KIC) Crne Gore u Luksemburgu Fetije Kalač i luksemburškog bankara crnogorskog porijekla Elvedina Škrijelja sa predstavnicima kompanije Luxair.

Kalač je kazala da je potvrđena uspješna saradnja kompanije sa KIC-om i dogovoren nastavak saradnje za narednu godinu.

“Održivost linija je na zadovoljavajućem nivou i konstatovana je učestala prodaja karata i veliko interesovanje za Crnu Goru”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je konstatovano da linija Tivat privlači mnogo veću pažnju putnika.

Prema riječima predstavnika kompanije Luxair, ta linija je mnogo više profitabilna od linije Luksemburg - Podgorica.

Predstavnici Luxaira su informisali KIC Luksemburg da je veliki broj turističkih aranžmana u ponudi i da je već dobar dio rezervisan za narednu godinu.

Na sastanku su ponovili da su karte u prodaji za zimski period i praznike.

“Ipak, ostaje da se ispitaju ponude na turističkom tržištu u Crnoj Gori, s fokusom na sjever države, kako bi se predložili aranžmani kojima bi se omogućilo intenzivno uključivanje i animiranje tog dijela zemlje, geografski bliže podgoričkom aerodromu”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici crnogorskih udruženja zahvalili su na srdačnom i prijateljskom susretu i pozdravili sadržaje kompanije Luxair, koja je iskazala uvjerenje da ta saradnja ima dugo trajanje i da je isključivo zasnovana na prijateljskim i nacionalnim interesima, u svrhu promocije crnogorskog tržišta i njegovih potencijala.

KIC Crne Gore u Luksemburgu je savjetnik i partner kompanije Luxair za turističke savjete i sugetstije vezane za Crnu Goru.

“Luxair je ovim potovom još jednom iskazala povjerenje u ozbiljnost i profesionalnost djelovanja Crnogorskog KIC Luksemburg”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: