Montenegro 2021

Konferencija o ekonomiji 2. i 3. decembra

Konferenciji će, zbog aktuelnih mjera, prisustvovati ograničen broj učesnika u sali, a biće omogućeno praćenje putem onlajn platformi

4616 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Privredna komora Crne Gore, u saradnji sa Centralnoevropskom inicijativom, 2. i 3. decembra u Bečićima organizuje desetu međunarodnu Konferenciju o ekonomiji Montenegro 2021.

"Jedan od najznačajnijih ekonomskih događaja koji se organizuju na prostoru Zapadnog Balkana, ove godine imaće temu 'Resetovanje ekonomije nakon pandemije COVID-19' o kojoj će svojim izlaganjima, kroz pet panela, govoriti predstavnici vlada, poslovne i akademske zajednice naše zemlje i regiona, te međunarodnih institucija od uticaja na ekonomski razvoj ovog područja. Tokom održavanja Konferencije biće organizovan i on-line CEI poslovni forum, sa bilateralnim susretima privrednika ove regije", saopšteno je iz PKCG.

Kazali su da će konferencija biti organizovana uz striktno poštovanje protivepidemijskih mjera, pa će joj prisustvovati ograničen broj učesnika u sali, a biće omogućeno praćenje putem onlajn platformi.

U uvodnom dijelu obratiće se v.d. predsjednica Privredne komore Nina Drakić, predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i generalni sekretar CEI Roberto Antonione.

"Tokom dva dana biće održano pet panel diskusija. Prvog dana skupa govoriće se o ekonomskim perspektivama regiona nakon COVID-a koji je promijenio svijet. Zasigurno jedna od najaktuelnijih tema vezanih za oporavak je zelena ekonomija, što je bio i povod za organizovanje panela sa nazivom: Zelena, cirkularna ekonomija – ekonomski oporavak i nova kultura življenja i poslovanja. Kao i ranijih Godina predviđen je panel privrednika, koji će sa nama podijeliti iskutva vezana za odgovore poslovne zajednice na krizu. Drugog dana, naši gosti će pokušati da daju odgovor na temu koliko smo (Ne)spremni za digitalnu transformaciju", dodaju iz PKCG.

Budući da se u isto vrijeme održava sastanak visokog nivoa CEI članica, gosti Konferencije biće i njegovi učesnici, koji će prenijeti svoja viđenja o postpandemijskoj budućnosti Evrope, navodi se u saopštenju.

Za onlajn praćenje Konferencije učesnici mogu da se prijave putem linka na sajtu Privredne komore, nakon čega će u narednim danima dobiti pristup platformi sa opisom registracije i detaljnim instrukcijama.