Milatović: Hotel sa pet zvjezdica u Baru do 2025.

Ove godine bi trebalo da bude investirano 10 miliona eura, zasad sve ide planiranom dinamikom, kazao je ministar Spajić

12195 pregleda 42 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Savo Prelević
Sa pres konferencije, Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je, na konferenciji za medije povodom izgradnje hotela sa pet zvjezdica u Baru, da je bila ideja da taj grad, kao destinacija koja do sada nije imala značajnije brendove, dobije svoj hotel sa pet zvjezdica.

"Ideja je da pokažemo otvorenost za dolazak velikih brendovu u Crnu Goru, kao što je Radison", kazao je Abazović.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da taj hotel sa 322 jedinice očekuju do 2025. godine.

"Investitor je od 2019. imao ugovorni odnos u dijelu realizacije projekata. Tražio je da bude dio strateških projekata Vlade, da je jedini hotel koji je dao bankarsku garanciju u iznosu od 7,5 miliona eura", naveo je ministar.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio je da bi ove godine trebalo da bude investirano 10 miliona eura, kao i da zasad sve ide planiranom dinamikom.

pres hotel Bar
foto: Savo Prelević

„Još jedan pokazatelj dobrog investicionog ciklusa koji nas čeka. Sjajne vijesti - preko 57 miliona eura ulaganja od ovog investitora u narednih pet godina. Sada sve ide u dobrom smjeru, pozdravljamo ambiciozne planove u koje i mi sami vjerujemo i sprovodimo ih kroz program 'Evropa Sad', istakao je Spajić.

Predsjednik Liko Soho Group Igor Lisov kazao je da je završena faza projektovanja za izgradnju hotela, te da imaju "vrlo ozbiljne namjere".

"Mi smo dostavili svu potrebnu dokumentaciju prema državi i bankarsku garanciju. Radison grupa je ozbiljna kompanija koja ima mnoge hotele u svijetu", dodao je.

Prva faza je izgradnja hotelske strukture od pet zvjezdica, sa 322 hotelske jedinice.

"Mi želimo da sagradimo dodatnu infrastrukturu oko hotela. Mislim da sljedeći put treba da se sretnemo na gradilištu", kazao je Lisov.

pres hotel Bar
foto: Savo Prelević

Predsjednik Radison hotel grupe Dejvid Dženkis rekao je da je Crna Gora "predivna zemlja" čija će postojeća turistička infrastruktura biti unaprijeđena.

Naveo je da je Radison grupa odavno zainteresovana da dođe u Crnu Goru. "Vjerujemo u potencijal za Crnu Goru i za naše brendove", kazao je.

Dženkis je kazao kako vjeruju da mogu doprinijeti da više turista dolazi u Crnu Goru, kao i da mogu pomoći da se zaposli više osoba i stvori više prilika za razvoj talenata u hotelskoj industriji.

Bonus video: